HIER TE KOOP

Aluminium of houten jaloezieën: dit is de beste keuze

In de badkamer, kinderkamer of in de woonkamer: grote kans dat je érgens in huis jaloezieën hebt hangen. Heb je aluminium of houten jaloezieën? Zijn ze toe aan een seizoens-update of ben je je juist aan het oriënteren op nieuwe raamdecoratie in huis? Lees dan snel deze blog.

Jaloezieën zijn al tientallen jaren een populaire vorm van raamdecoratie. Geef toe: als je ze zelf niet hebt hangen ken je wel iemand met jaloezieën voor het raam. Ze komen in zo veel soorten en maten, dat dat even leuk als lastig kan zijn in je keuze voor de juiste variant die past bij jouw smaak en inrichting. We helpen je een beetje op weg. Stel jezelf eerst de vraag: gaat je voorkeur uit naar een aluminium jaloezie of een houten jaloezie?

Waarom aluminium jaloezieën?

Je zou zeggen dat een stoer materiaal als aluminium enkel tot zijn recht komt in een modern en strak interieur. Maar dat klopt niet. Ook in oudere huizen, of nieuwbouwhuizen met landelijke inrichting kun je prima kiezen voor een aluminium variant.

Zachte touch met een ladderband

Vooral door de toevoeging van een mooie ladderband (de bredere stoffen banden die de heel mooi de sleufgaten tussen de lamellen bedekken), geef je dit stoere materiaal een zachtere touch.

Voordelen van aluminium jaloezieën

Hét voordeel van een aluminium jaloezie is dat dit materiaal geweldig goed tegen vocht kan. Daardoor ontstaat er geen roest! Wel zo handig in een ruimte zoals de badkamer of wellnessruimte in huis.

Kleurkameleon

En je kunt met aluminium jaloezieën echt veel kanten op. Deze Scala jaloezieën zijn een mooie voorbeeld hoe je de jaloezie kunt aanpassen aan de rest van jouw inrichting. Qua kleur bijvoorbeeld en afwerking, zoals een mooie stoffen ladderband die je kunt matchen met de gordijnen.

Waarom houten jaloezieën?

Ben je toch meer van de natuurlijke materialen in huis? Woon je bijvoorbeeld in een prachtige gerenoveerde boerderij, of juist in een modern huis waar je een warm gevoel aan wilt geven qua inrichting? Of je nu landelijk woont of een nieuwbouwappartement betrekt: houten jaloezieën geven zoveel sfeer!

Voordelen houten jaloezieën

Net als zijn aluminium broertje, werkt een houten jaloezie als goede lichtfilter. Door de lamellen met een koord te stellen, bepaal je zelf hoeveel licht en zicht je in de ruimte toelaat. Daarnaast zijn de houten variant een even chique als liefelijke toevoeging aan de raampartijen.

Houtsoorten

Wist je dat je bijvoorbeeld kunt kiezen uit welke houtsoort de lamellen worden gemaakt? Populair is Noord-Amerikaans basswood (een snelgroeiende boomsoort met een regelmatig houtnerfstructuur) die je in een groot scala aan kleuren kunt laten verven. Of ga je voor bamboe-, kersen-, essen- of teakhout? Ook hier kun je de ladderbanden (een must bij houten jaloezieën!) aan laten sluiten op de bijbehorende gordijnen of in-betweens. Je ziet het: houten jaloezieën zoals de Silva-collectie kun je goed stylen naar eigen smaak.

Heb je je keuze al gemaakt?

De kop boven deze blog is misschien een beetje flauw, want er bestaat geen beste keuze. Welke variant voor jou het best werkt is enkel afhankelijk van jouw eigen smaak en wensen. Maar we hopen dat we je wel een beetje op weg hebben geholpen.

Specialist

Als de voorbeelden hierboven en hiernaast nog niet voldoende waren, dan raden we je aan hieronder een persoonlijke afspraak te maken met een MrWoon-specialist. Deze biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies.

Gratis inspiratiemagazine t.w.v. €6,95

Bestel een kopie van ons nieuwste magazine of bekijk ons digitale archief.

Gepubliceerd op: 07/08/2017

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs:

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze blogs: