HIER TE KOOP

Blauwe raamdecoratie, wel eens aan gedacht?

Blauw voor het raam, als raamdecoratie. Heb je daar wel eens aan gedacht? Het is niet alleen geschikt voor een jongenskamer maar blauw kan in elke ruimte en in elke woonstijl. Als je het maar op de juiste manier toepast. En daar geven wij je wat tips voor.

Koud, warm of koninklijk blauw

Wie nog denkt dat blauw altijd een koude kleur is, moet echt eens beter kijken. Blauw is koninklijk, het brengt rust en ontspanning in de ruimte. En in een lichte tint is het inderdaad een ijzige tint. Maar indigo, hemelsblauw, denimblauw of Delfts blauw zijn diepe warme tinten die in combinatie met andere kleuren en materialen een kamer een bijzonder effect geven.

Blauw voor jouw interieurstijl

Heb je een wat landelijk interieur met lichte houten meubels of vloer? Dan vormt denimblauw een stoer accent. In een klassieke woonstijl staat donkerblauw met warme houttinten heel mooi. En heb je de ruimte Scandinavisch ingericht? Dan zorgt donkerblauw met poederroze daarin voor een opvallende retro-look. Heeft vintage of mid-century modern jouw voorkeur? Kies dan voor heel donkerblauw, dat is een prachtige achtergrond voor de jaren ’60 houten meubels.

Meer effect met blauwe raamdecoratie

Met blauwe raamdecoratie versterk je het effect van blauw in de ruimte. Je kunt bijvoorbeeld voor in-betweens met een blauw motief gaan of gevoerde gordijnen ophangen in een diepe, blauwe tint. En denk eens aan blauwe velours gordijnen, dat is pas echt warm, chic en royaal!

Gecombineerde raamdecoratie

Blauwe in-betweens of gordijnen kun je heel goed combineren met raamdecoratie van een ander materiaal. Wil je een strakke, stoere uitstraling? Dan kies je voor een grijzige tint, bijvoorbeeld grijze rolgordijnen. Of voor aluminium jaloezieën, superstrak in een modern interieur. Heeft een warme uitstraling jouw voorkeur? Dan zijn de houten jaloezieën heel mooi bij blauwe in-betweens. De houten jaloezieën zijn er in diverse houtsoorten en afwerkingen dus de tint kun je afstemmen op de rest van het interieur.

Aluminium jaloezieën met poedercoating

Wie wel van wat spanning of contrast in de inrichting houdt, kan ook voor blauwe aluminium jaloezieën kiezen. Deze jaloezieën worden voorzien van een poedercoating zodat ze mooi mat zijn. Bovendien kunnen ze helemaal naar stijl afgewerkt worden, bijvoorbeeld met een koordje in bijpassende kleur!

Blauw met een andere kleur? Dit is het effect!

Wil je blauw combineren met een andere tint? Let dan op wat die combinatie doet. Zo is blauw met goud of oranje een opvallend statement maar ze versterken elkaar wel. Het maakt de ruimte hip en trendy. Ga jij liever voor rust? Dan is de combinatie van blauw met aardse tinten zoals bruin of grijsbruin beter. Wil je blauw als rustige nuance in een natuurlijk interieur toepassen, kies dan voor een wat lichtere blauwe tint als het hout ook wat lichter is. Is het hout donkerder van kleur, dan kan een donkerder blauw weer heel goed. En combineer je blauw met metaal zoals aluminium, rvs of geoxideerd metaal, dan krijgt de ruimte weer een industrieel tintje. Overigens kun je met blauw ook gewoon een rustige basis vormen voor de rest van de inrichting. Bijvoorbeeld met vergrijsd blauw; een simpele maar fijne kleur die een prima ondergrond is voor felle kleuraccenten, bijzondere vormen en opvallende materialen.

Inspiratie, voorbeelden of advies voor blauw bij jou thuis?

Blauw in het interieur is al een paar jaar trendy en vooralsnog lijkt dat ook nog wel een tijdje zo te blijven. En dat is ook niet zo raar; zoals je ziet kun je het op veel manieren toepassen in allerlei woonstijlen en voor heel diverse woonsferen. Wil je eens zelf mooie voorbeelden zien en voelen van blauwe raamdecoratie? Of inspiratie opdoen hoe blauw mooi in jouw interieur toegepast kan worden? Maak dan een afspraak voor een gesprek met een van onze interieurstylistes in een winkel van MrWoon.

Gepubliceerd op: 07/01/2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: