HIER TE KOOP

Brandvertragende gordijnen voor op kantoor

Of je nu een kantoor aan huis hebt, of grootser kantoor houdt op locatie: om productief te zijn is lichtregulering op werk heel belangrijk. Daarom tipt MrWoon 4 soorten gordijnen die ook nog eens brandvertragend werken.

Brandwerend of brandvertragend?

Nog even een opfriscursus: als we het hebben over brandwerende stoffen, geeft dat de illusie dat gordijnen niet vlam kunnen vatten. Dit is niet het geval; een brand tegenhouden is onmogelijk. Brandwerende stoffen zijn immers niet onbrandbaar, maar zorgen er wel voor dat het gordijn minder snel compleet in vlammen op gaat.

Veilige gordijnstoffen

Gordijnen gemaakt van een brandwerende gordijnstof vertragen dus het brandproces, wat tijd geeft om de brand te verhelpen of om jezelf in veiligheid te brengen. Brandvertragend is dus een meer accurate benaming voor dit soort stoffen.

Collectie van brandwerende garens

Toppoint ontwikkelde een unieke serie stoffen welke, in twee verschillende diktes en kleuren, met dezelfde permanent brandwerende garens geweven zijn: de Magnus (niet-transparant) en de Mira (transparant). Wat zijn eigenlijk je designopties voor bedrijfsruimtes, als het gaat om raamdecoratie van deze brandwerende gordijnstoffen?

1. Gordijnen op kantoor

Uiteraard zijn er de ‘standaard’ variant gordijnen – en hoewel je denkt dat dit enkel aan woonhuizen voorbehouden is: think again! Je kunt er bijvoorbeeld heel snel en stijlvol glazen overlegkamers mee afsluiten. Handig, als je een belangrijke klant op bezoek krijgt of je een presentatie moet geven waarin privacygevoelige informatie staat.

2. Vouwgordijnen op kantoor

Vouwgordijnen hebben over het algemeen een huiselijk karakter. Ideaal voor een serene ontvangstruimte, waar gasten, klanten of opdrachtgevers een eerste, warme indruk krijgen van jouw bedrijf. Verse bloemen en een stapel mooie tijdschriften (bestel hier gratis het inspiratiemagazine van MrWoon!) maken het plaatje compleet.

3. Rolgordijnen op kantoor

Nog zo’n topper, waarbij brandwerende gordijnstof niet alleen praktisch maar ook prachtig is. Met een rolgordijn houd je immers op stijlvolle wijze de zon buiten op elk moment van de dag. Wat wel zo handig is tijdens een zakelijke meeting of brainstorm waar je het hoofd koel moet houden.

4. Plissé gordijnen op kantoor

Net als met rolgordijnen scherm je met plissé gordijnen een ruimte makkelijk af voor ogen en licht van buitenaf. Handig: de gordijnstof van een plissé kun je zowel aan de bovenkant als de onderkant omhoog en omlaag stellen. Ten opzichte van een rolgordijn geeft een plissé gordijn meer structuur en diepte aan je raambekleding.

Er is meer!

Naast deze gordijnenopties zijn er nog veel meer raamdecoratie mogelijkheden die zowel brandvertragend werken als een stijlvolle aanvulling zijn op jouw kantoorinrichting. Denk aan Duette® Shades, lamellen of jaloezieën. Hulp nodig bij het kiezen? MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies.

Gratis magazine boordevol wooninspiratie

Bestel een kopie van ons nieuwste magazine of bekijk ons digitale archief.

Gepubliceerd op: 03/08/2017

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs:

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze blogs: