HIER TE KOOP

Colorblocking, durf jij het aan?

Een interieurtrend die we al eens eerder hebben genoemd is het colorblocking. De combinatie van opvallende kleuren is een gewaagd statement dat het goed kan doen in jouw interieur. Maar… je moet het wel durven!

Echt resultaat!

Met colorblocking ga je niet voor half werk; het is geen voorzichtig proberen en als het wat is, dan gaan we ermee door. Nee, dit is gewoon maximaal durven. Maar dan heb je ook wel echt resultaat. Twijfel je nog? We geven je graag wat inspiratie!

Blikvanger in huis

Houd je van zomers? Kies dan een stralend gele kleur als dé blikvanger in jouw huiskamer, met raamdecoratie bijvoorbeeld. Zo zijn knalgele of okergele gordijnen bij hele grote, hoge ramen erg mooi. Dit combineert goed bij een interieur met bruintinten maar doet het ook goed in een zwart-wit interieur. Een paar leuke gele kussens of een geel kleed op de vloer erbij en niemand die om jouw zonnige woonkamer heen kan!

Verf de wanden

Ga je liever met verf aan de slag, dan is er natuurlijk niets wat jou tegenhoudt. Geef de deuren in huis elk een eigen kleur of verf de wanden in een opvallende tint, of tinten. Want wie durft, stopt natuurlijk niet bij een kleurtje. Kies je dan ook voor accessoires waarin diezelfde tinten terugkomen, dan heb je een mooie eenheid die weer rust geeft. Zelfs als je voor die opvallende kleuren gaat!

Contrast bij colorblocking

Colorblocking hoeft overigens niet altijd om felle en knallende kleuren te gaan. Het gaat om combinaties die niet heel voor de hand liggend zijn. Dat kunnen opvallende kleuren zijn maar ook patronen die opvallen. Zoals een stoel met opvallend motief erin geweven of een kleur die juist heel rustig of donker is in een interieur dat vrij licht met felle kleuren is. Contrast, daar gaat het dus om!

Kleurblokken op de muur of vloer

Dat contrast kun je ook laten terugkomen op een muur door daarop kleurblokken aan te brengen. Je kunt bijvoorbeeld het onderste deel van de wand een donkerder kleur geven dan de bovenste helft, als een soort lambrisering in kleur. Of kies voor kleurblokken op de vloer waarbij je een kleed kiest dat qua kleur sterk afwijkt van de vloer. Een felgroen kleed op een donkere houten vloer of een knalblauw kleed op een betonvloer is een echte sfeermaker!

Interieuradvies voor colorblocking in jouw huis?

Twijfel je nog of colorblocking wat voor jouw interieur is? Ga dan eens langs bij een interieurstyliste van MrWoon. Je vindt ze bij de verschillende winkels in Nederland en ze helpen je graag door een persoonlijk interieur voor jou te ontwerpen dat past bij jouw persoonlijkheid, de ruimte die je opnieuw wilt inrichten en natuurlijk de items die je al hebt. Nieuwsgierig hoe dat er voor jou uit zal komen te zien? Maak dan snel die afspraak!

Het gratis MrWoon magazine boordevol wooninspiratie

Bestel een exemplaar van ons nieuwste magazine

Advies en service van jouw lokale vakman

Vind jouw vakmanGratis interieuradviesGratis inmeten

 

Beelden: Pinterest

Gepubliceerd op: 02/07/2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: