HIER TE KOOP

Creëer privacy én behoud je licht in huis

Wat zijn we dol op grote raampartijen! Zonlicht straalt naar binnen en je haalt buiten (lees: de natuur) er een beetje mee in huis. Maar: hoe behoud je dat fijne uitzicht en de lichtinval, zonder in te leveren op je persoonlijke levenssfeer?

Het antwoord: tweelaagse raamdecoratie. Dat wil zeggen dat je twee vormen van raamdecoratie met elkaar combineert en afhankelijk van het moment van de dag – of de gewenste lichtinval en mate van privacy – één, twee of geen lagen sluit.

Eerste laag: transparant of semi-transparant

De eerste laag dient daarbij een transparante of semi-transparante stof te zijn. Denk dan aan een in-between gordijn, een plissé of rolgordijn. Deze gordijnstof laat wél het daglicht heel mooi naar binnen stralen, maar geeft overdag ook enige mate van privacy doordat je zicht van buiten naar binnen een beetje geblurd wordt.

Tweede laag: dichte raamdecoratie

De tweede laag kan bestaan uit een dichte variant raamdecoratie. Bijvoorbeeld een gevoerd gordijn, verduisterend vouwgordijn of een houten of aluminium jaloezie. Welke vorm je ook kiest, het is de bedoeling dat deze laag met het vallen van de avond al het licht en zicht ontneemt. Zo kun je de woon-, slaap- of studeerkamer helemaal afsluiten voor ogen van buitenaf. En: het licht houd je hiermee helemaal buiten, waardoor je beter zult slapen.

Drie niveaus lichtinval

Met een tweelaagse combinatie van raamdecoratie creëer je eigenlijk drie verschillende niveaus van lichtinval en privacy. Sluit je alle lagen, dan ben je helemaal verzekerd van privacy en vind je in de avonduren de rust in een donkere ruimte. Sluit je enkel de eerste laag, geniet je overdag nog wel van het daglicht, maar ook van een fijne privésfeer in huis. En houdt je alle lagen open, geniet je met volle teugen van het uitzicht op de tuin.

Gordijnadvies nodig?

MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak direct een afspraak!

Advies en service van jouw lokale vakman

 

Vind jouw vakmanGratis interieuradviesGratis inmeten

 

Gepubliceerd op: 28/08/2017

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs:

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze blogs: