HIER TE KOOP

Denim tot ijsblauwe gordijnen

Dit jaar is blauw in al haar facetten een veel geziene kleur in de interieurwereld. Het leuke is dat je al met enkele touch-ups deze trend door kunt voeren in jouw eigen huis. Deze week laten we zien hoe blauwe gordijnen je interieur verrijken.

Spreekt de kalmerende uitstraling van grijsblauw, donkerblauw, ijsblauw of denim jou aan? Mooi! Want deze oer-Hollandse kleur (denk maar aan typisch Delfts blauw of de Nederlandse vlag!) gaan we dit jaar heel veel terugzien in het interieur. Koele blauwe gordijnen zijn toegankelijke sfeermakers in alle ruimtes van het huis én creëren rust. We geven een paar tips hoe je deze raamdecoratie stijlvol combineert.

Blauwe gordijnen met jaloezieën

In principe kun je alle gordijnen mooi combineren met jaloezieën. Maar de donkergrijze tint van aluminium jaloezieën kleurt extra mooi bij blauwe gordijnen, zowel bij lichtblauw als vergrijsd blauw. Marineblauwe gordijnen passen ook prachtig bij de houten variant van jaloezieën of een kunststof jaloezie met houtprint. Ga je voor hout, dan versterken grote planten dit natuurlijk effect en zorgen zij voor een gezond binnenklimaat.

Subtiele blauwe in-between gordijnen

Wil je mee gaan met de kleurtrend, maar ben je blij met de bestaande gordijnen? Dan is het toevoegen van blauwe in-betweens een mooie middenweg. De subtiliteit van transparante in-betweens zorgt voor een luchtige bekleding van de ramen, zonder de huidige sfeer van de kamer al te veel te veranderen. Daarnaast geeft het lageneffect een rijke en royale uitstraling; kijk maar eens naar de aquarelvariant hiernaast.

Verborgen talenten van blauwe gordijnen

Gordijnen – of ze nu kobaltblauw zijn of een lichte babyblauwtoon hebben – kennen een aantal verborgen talenten. Tenminste, als je voor juiste kwaliteit kiest. Zo kunnen gordijnen niet alleen vuil- en vochtafstotend zijn, maar zorgen ze ook voor een goede warmte- en geluidsisolatie. Laat je ze mooi voeren, dan reflecteren blauwe gordijnen de zon voor een optimale nachtrust. Tevens zijn gordijnen niet alleen een verfraaiing van het interieur, maar ook de oplossing om een juiste akoestiek te creëren.

Meer weten over de huidige woontrends, en hoe deze in jouw interieur verwerkt kunnen worden? Bezoek een showroom bij jou in de buurt.

Gratis magazine boordevol wooninspiratie

Bestel een kopie van ons nieuwste magazine of bekijk ons digitale archief.

Gepubliceerd op: 18/03/2017

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs:

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze blogs: