HIER TE KOOP

Elektrisch bedienbare zonwering, ideaal

Elektrisch bedienbare zonwering is natuurlijk supergemakkelijk! Het is een luxe maar soms ook gewoon noodzaak. Bijvoorbeeld als het raam zich op een plek bevindt waar je moeilijk bijkomt, zoals een hoog dakraam. Of als de raampartij heel erg groot is. Gelukkig kunnen veel vormen van raamdecoratie elektrisch bedienbaar opgeleverd worden.

Gordijnen op afstandsbediening

Bij de meeste elektrisch bedienbare gordijnen heb je de optie voor een wandschakelaar en een afstandsbediening. Welke je kiest is aan jou, als de gordijnen elektrisch bedienbaar gemaakt kunnen worden, zijn beide opties mogelijk. Net dus wat jij handig vindt.

Bij hoge raampartijen…

Heb je een ruimte met heel hoge raampartijen, dan zijn elektrisch bedienbare gordijnen natuurlijk erg prettig. Als de gordijnen naar de beide zijkanten van het raam openschuiven zijn het meestal zware pakketten stof. Door ze elektrisch bedienbaar te maken worden de gordijnen dan steeds rustig en gelijkmatig opengeschoven wat makkelijker is en waardoor ze langer mooi blijven.

en bij brede ramen, tot wel 8 meter

Ook bij brede raampartijen is elektrische bediening puur comfort. Zo is het best lastig om een aantal rol- of vouwgordijnen naast elkaar op gelijke hoogte te laten hangen. Bovendien moet je ze allemaal stuk voor stuk met de hand omhoog of omlaag rollen. Met een afstandsbediening doe je dit in een keer gelijktijdig waarbij je ze zonder moeite op exact dezelfde hoogte hangt. En wil je dat ene rolgordijn voor de openslaande deuren hoger plaatsen? Dan kan dat natuurlijk ook. Overigens kun je ook kiezen voor een rolgordijn of vouwgordijn uit een stuk. Rolgordijnen kunnen tot wel 8 meter breed en vouwgordijnen tot 5 meter breed gemaakt worden.

Voor dakramen, lichtkoepels of lichtstraten

Ruimtes met hoge dakramen, lichtkoepels of zelfs een lichtstraat zijn vanzelfsprekend ook het beste te voorzien van raamdecoratie die elektrisch bedienbaar is. Zo zijn plisségordijnen bij uitstek geschikt voor dit soort ramen omdat het dan niet uitmaakt of ze schuin, liggend of rechtstandig geplaatst worden. En hoe hoog of hoe lastig bereikbaar ze ook zijn, met een afstandsbediening hoef je je daar nooit druk om te maken.

Elektrische bedienbare zonwering op domotica of via de smartphone

Een groot voordeel van elektrisch bedienbare zonwering is dat het, afhankelijk van het systeem, gekoppeld kan worden aan domotica-systemen of app. Zo kun je bijvoorbeeld instellen hoe laat de gordijnen automatisch dicht moeten. Of je bedient de zonwering vanaf jouw smartphone. Deze mogelijkheid is niet alleen handig, het vergroot ook de veiligheid in huis omdat inbrekers zo niet weten of je wel of niet thuis bent.

Meer weten over de mogelijkheden van elektrisch bedienbare zonwering?

Gordijnen die je op afstand of via een wandschakelaar bedient hebben heel veel voordelen waarvan comfort en gemak misschien nog wel het meest aanspreekt. Bedenk echter wel dat bij de reiniging van elektrisch bedienbare zonwering altijd uitgekeken moet worden. De woonspecialist kan je hier alles over vertellen, net als over de vele mogelijkheden die je met deze gordijnen hebt. Wil je daar advies over krijgen? Maak dan nu een afspraak voor een gratis interieuradvies.

Gratis magazine van 50+ pagina’s boordevol wooninspiratie

Bestel een exemplaar van ons nieuwste magazine

Advies en service van jouw lokale vakman

 

Vind jouw vakmanGratis interieuradviesGratis inmeten

 

Gepubliceerd op: 13/11/2017

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: