HIER TE KOOP

Fris wit voor het raam

Wit is fris en puur maar staat ook voor eenvoud, kalmte en een nieuw begin. Wit in huis geeft licht en ruimte en is daardoor een ideale kleur voor raamdecoratie. En daarbij hebben witte gordijnen heel veel voordelen. Wij weten wel waarom we voor witte raamdecoratie zouden kiezen!

Veelzijdig wit

Wit vormt namelijk de perfecte basis voor elke woonstijl. Of jouw interieur nu modern of industrieel is, klassiek, trendy, Scandinavisch of romantisch, witte gordijnen kunnen altijd. Ook past het heel goed bij andere kleuren zoals grijs, zwart, taupe, felle kleuren, zachte pastels of houttinten. En qua materiaal is het al net zo veelzijdig; wit bij hout, wit bij beton, wit bij natuurproducten zoals rotan en het groen van planten… het is allemaal mogelijk en het staat allemaal even mooi.

Rustige achtergrond in jouw interieur

Het leuke van witte raamdecoratie is ook dat het een rustige achtergrond vormt voor jouw interieur. Heb je een prachtige bank in een opvallende tint? Wil je de zwartgeverfde kozijnen benadrukken? Of is er een muur naast de ramen waarop je een druk behang hebt? Door voor witte gordijnen te kiezen creëer je een wit canvas op de achtergrond waardoor andere elementen meer opvallen.

Kil? Niet met deze accenten!

Teveel wit kan een ruimte kil maken. Dus zelfs als je voor een strak wit designinterieur gaat, is het slim om na te denken over accenten om er wat warmte in aan te brengen. Natuurlijke materialen zoals hout, riet of gewoon een paar mooie groene planten doen dan al heel veel in de ruimte zonder dat de witte look verdwijnt. En kijk ook naar het soort witte raamdecoratie dat je kiest. Witte aluminium lamellen hebben natuurlijk een totaal ander effect dan bijvoorbeeld witte Duette®Shades!

Combineer witte raamdecoratie voor meer verduistering en een prettig licht

Het combineren van witte raamdecoratie is ook een slimme optie. Kies bijvoorbeeld voor verduisterend witte rolgordijnen (ja die bestaan echt!) en combineer ze met ragfijne witte in-betweens. Daarmee heb je overdag wel een aangenaam subtiele lichtinval en kun je toch ’s avonds de ramen echt dicht doen. En heb je mooie witte gordijnen gevonden die niet verduisterend zijn? Dan kun je ze ook laten voeren met een verduisteringsstof zodat je het echt donker in de huiskamer of slaapkamer kunt maken.

Ook in vochtige ruimtes

En wist je dat je ook witte gordijnen in vochtige ruimtes kunt hangen? Het lijkt misschien niet zo verstandig omdat stof en vocht doorgaans niet goed combineren en tot lelijke vlekken leiden. Maar kies je voor een witte screenstof, dan heb je gordijnen van een materiaal dat vocht- en schimmelwerend is. Dus ook geschikt voor de badkamer en keuken! En ben je bang dat witte gordijnstof snel vies wordt? Kies dan voor een stof die is voorzien van een vuilwerende coating. Het reinigen is dan een fluitje van een cent.

Interieuradvies voor witte raamdecoratie bij jou thuis? Vraag het MrWoon!

Witte raamdecoratie is dus een mooie basis voor elk interieur en de vele praktische bezwaren die er lijken te zijn, vallen in praktijk best mee. Wil je advies hoe wit voor het raam bij jou thuis kan staan? Vraag het dan aan een van de interieurstylistes van MrWoon. Je kunt daarvoor altijd een vrijblijvende afspraak online maken.

Gepubliceerd op: 18/02/2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: