HIER TE KOOP

Ga dit najaar voor lef!

Een kamer anders inrichten met nieuwe kleuren op de wanden, andere raamdecoratie en een heel nieuwe stijl? Dat vraagt om lef. En precies dat is ook de kleurtrend van dit najaar: Lef. Een kleurenpalet van intense en verzadigde tinten. Stuk voor stuk zijn ze al opvallend maar gecombineerd creëren ze een rijke woonstijl met hier en daar flink wat glamour.

Kleurtrends 2018

Het kleurenpalet Lef  is een van de kleurtrends die ze voor 2018 hebben geselecteerd. Met de kleur Climax, een diepgrijze kleur met warme ondertoon, als dé kleur van dit jaar, zijn er 4 kleurtrends bepaald. Elke trend bestaat uit een aantal unieke kleuren die samengebracht een geheel eigen sfeer creëren.

Ivoorwit, wijnrood, mosterdgeel, indigo en zeer donkergroen

De vierde kleurtrend van dit jaar is dus Lef. Van ivoorwit tot wijnrood, mostergeel, indigo en zeer donkergroen. Elke kleur is sprekend en opvallend en in combinatie geven ze de ruimte een bijzondere, eigen sfeer.

Raamdecoratie in de kleurtrend van dit najaar

Natuurlijk zijn de kleuren van bekende verfmerken bedoeld voor de wanden maar dezelfde kleuren kun je ook doortrekken in de raamdecoratie. Kies je bijvoorbeeld voor de kleur Climax in combinatie met ivoorwit, dan geven fluwelen gordijnen in een dieprode tint de ruimte een heel stijlvolle uitstraling. Leveranciers zoals Toppoint hebben altijd raamdecoratie volgens de laatste trends en worden ook door ons verkocht.

Accessoires voor een mooie kleurencombinatie

Behalve met raamdecoratie kun je de trendkleuren van dit seizoen ook laten terugkomen in accessoires. Kies voor een sprekende kleurencombinatie op de wand en decoreer de ruimte met kussentjes in mosterdgeel, diepblauw en een comfortabel kleed in ivoorwit. Sowieso zijn woonaccessoires altijd handige items om snel de sfeer in een ruimte te veranderen; nu de herfst en de winter eraan komen voeg je accessoires in warme of donkere tinten toe. Worden de dagen weer langer en warmer? Dan realiseer je een snelle metamorfose door ze te vervangen voor accessoires in lichtere kleuren.

Welke wand verf je met welke impact?

Verf daarentegen is natuurlijk een ingrijpender verandering in jouw interieur. Maar kies je ervoor om slechts een wand te verven, dan is de impact groot met relatief weinig moeite. Kijk eens welke wand het meest geschikt is voor een nieuwe kleur; maak je de achterwand in de ruimte donkerder dan wordt de kamer wat kleiner en intiemer. Kies je juist voor een zijwand dan lijkt de ruimte langer. Heb je een lichte bank die voor de wand staat? Dan wordt dat een echte eyecatcher als je de wand erachter in bijvoorbeeld indigoblauw verft!

Persoonlijke tips voor de kleurtrend Lef in jouw interieur?

Wil je persoonlijke tips en adviezen hoe jij jouw interieur een nieuwe, eigentijdse update kan geven? Dat beetje Lef toevoegen zeg maar? Maak dan een afspraak met een interieurstyliste en bezoek een van onze winkels. Neem foto’s van de ruimte mee die je wilt aanpassen en ook detailfoto’s van elementen die je graag wilt laten opvallen. We gaan dan met jou aan de slag om jouw interieur de update te geven die jij zoekt.

copyright: MrWoon
beelden: Toppoint, Histor

Gepubliceerd op: 22/10/2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: