HIER TE KOOP

Geef je slaapkamer een make-over met nieuwe raamdecoratie

Een make-over in de slaapkamer? Creëer een andere look met nieuwe raamdecoratie!

Ben je wel een beetje uitgekeken op jouw slaapkamer? Dan zorg je met een make-over voor een heel nieuwe look. En daarvoor hoef je echt niet meteen de verfkwasten erbij te pakken. Een mooie nieuwe set raamdecoratie in een andere kleur heeft al veel effect. Zeker als je die tint ook doorvoert in de accessoires van jouw slaapkamer.

Sfeer in de slaapkamer door de kleur van jouw keuze

Welke kleur je dan kiest, is best een belangrijke keuze. Het moet natuurlijk goed combineren met de rest van het interieur, je wilt de kleur zelf mooi vinden en het mag jouw nachtrust niet verstoren. Kleuren beïnvloeden immers de sfeer in de ruimte, en dat is zeker in de slaapkamer best belangrijk.

Hoe een kleur jouw nachtrust beïnvloedt

Volgens een (best grappig) onderzoek van de Britse hotelketen Travelodge, heeft de kleur in jouw slaapkamer invloed op jouw nachtrust. Afgemeten in de tijd die je slaapt, scoort blauw het hoogst. Niet zo verwonderlijk, want blauw is toch wel een kalmerende kleur. Ben jij niet zo van het blauw? Weet dan dat ook geel en groen het goed doen. Geel is vrolijk en stimulerend wat wel zo prettig is als je ’s ochtends wakker wordt. En groen is natuurlijk rustgevend. Andere favoriete tinten voor de slaapkamer zijn zilver en oranje. Absolute afraders zijn paars, die zouden nachtmerries veroorzaken en bruine tinten worden somber en deprimerend genoemd. Tja…

Interieuradvies voor de slaapkamer

Ben jij persoonlijk wel fan van bruine tinten of had je nu net wel een paars gordijn op het oog voor jouw slaapkamer? Dan laat jij je natuurlijk niet afschrikken door zo’n infographic. Beter ga je in gesprek met een interieurstyliste die je adviseert hoe je de kleur van jouw keuze sfeervol doorvoert in jouw slaapkamer.

Meer sfeer en meer uitstraling met accessoires

Want met alleen een nieuw gordijn voor het raam kun je nog niet van een echte make-over spreken. Wil je meer sfeer en meer uitstraling, dan pas je ook de accessoires daarop aan. Dus kussentjes in dezelfde kleur als de gordijnen. Een mooi vloerkleed in die tint en leuke lijstjes aan de muren. En natuurlijk mooie plantenpotten in ook diezelfde kleur.

Decoratieve planten

Overigens zijn planten sowieso een goed idee voor de slaapkamer. Ze zuiveren de lucht, zorgen voor meer vochtigheid en geven zuurstof af. Allemaal kwaliteiten die bijdragen aan een goede nachtrust. En behalve dat de plantenpotten decoratief zijn, kunnen de planten dat natuurlijk ook zijn. Er is immers zo’n ruim aanbod in planten, dat er altijd wel soorten te vinden zijn die ook qua kleur goed staan in jouw vernieuwde slaapkamer!

Wil jij ook een nieuwe uitstraling in jouw slaapkamer?

Vind jij het ook tijd voor een nieuwe uitstraling van jouw slaapkamer? Laat je dan eens informeren en inspireren door de vele mogelijkheden die nieuwe raamdecoratie biedt. In de winkels van MrWoon staat altijd een interieurspecialist voor jou klaar met persoonlijk advies en stijlvolle tips. Ook als je nog niet weet welke kleur jouw voorkeur heeft!

Gepubliceerd op: 24/09/2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: