HIER TE KOOP

Gordijnen in de kinderkamer, welke kies je?

De kinderkamer is veelal dé plek in huis voor vrolijke kleurtjes en prints, maar ook dé plek waar het echt donker moet kunnen zijn. Geen enkele ouder zit immers te wachten op een vroege vogel die nog vroeger wakker wordt omdat het licht al naar binnen kiert. Of een kleine druktemaker die overdag niet kan slapen door het vele licht in de kamer. Gordijnen in de kinderkamer is een keuze die je weloverwogen moet maken. Verduisterende gordijnen zijn dan een uitkomst. Zij maken de kinderkamer donker en passen bij vrijwel elk type raambekleding.

Verduistering, ook voor de babykamer

Of je nu gordijnen zoekt voor de babykamer of de kinderkamer, de mogelijkheid om ze verduisterend te laten maken is zeker de moeite waard. Het hoeft geen invloed te hebben op de keuze voor raambekleding. Verduisteren is bij vrijwel elk type gordijn mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit kamerhoge gordijnen of rol-, paneel-, vouw- of plisségordijnen die het beste passen bij jullie smaak en de inrichting van de slaapkamer.

Gordijnen in de kinderkamer voor jongen en meisjes

Juist doordat je alle keuzevrijheid hebt, kun je zowel lichte als donkere gordijnen maar ook gordijnen met prints laten voeren met een verduisterende stof. Van zachtroze tot lichtblauw, stoer of romantisch, het kan allemaal. Verduisterende gordijnen zijn er voor jongens- en meisjeskamers zodat jouw zoon of dochter, altijd heerlijk kan slapen. Hoe licht het buiten ook is.

Veiligheid bij verduisterende gordijnen

Vanzelfsprekend is veiligheid in de kinderkamer een essentiële factor. En dat geldt dus ook bij de raambekleding die je kiest. De verduisterende stoffen zijn vlamvertragend. Bij de vouwgordijnen en plisségordijnen met het SmartCord® heb je nooit meer last van lange, loshangende koorden. Die gordijnkoorden zijn 100% kindveilig.

Soorten verduisteringsstoffen

De verduisteringsstoffen zijn er in vier verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor een soepele stof die grotendeels verduistert, de Dim-out. Of kies voor gordijnen in de kinderkamer een zwaardere stof die geheel verduisterend is, de Black-out. Ideaal voor de kinderkamer is de Molton, deze stof sluit niet alleen het licht maar ook het geluid buiten. Al deze verduisteringsstoffen zijn in een lichte tint zodat ze de kleur en het motief van de door jullie gekozen gordijnstof niet hinderen.

Combinatie met vitrage of lichte overgordijnen

Verduisterende gordijnen kunnen overigens uitstekend gecombineerd worden. Kies bijvoorbeeld voor een verduisterend rolgordijn en hang daar mooie overgordijnen voor. Of laat juist de gordijnen zelf verduisteren en combineer ze met een vrolijke, bijpassende in-between. Verder kun je de kleurencombinatie van de kinderkamer of de prints van het behang leuk laten terugkomen in de gekozen raamdecoratie.

Vrijblijvend interieuradvies voor de kinderkamer?

Wil je persoonlijk advies voor de raamdecoratie van jullie kinderkamer? Of ben je benieuwd naar de vele mogelijkheden van gordijnen voor een babykamer? Plan dan een afspraak voor een interieuradvies bij een van onze interieurstylisten. Dit advies is gratis en geheel vrijblijvend.

Wooninspiratie opdoen? Bestel gratis ons magazine boordevol wooninspiratie

Bestel een exemplaar van ons nieuwste magazine

Advies en service van jouw lokale vakman

 

Vind jouw vakmanGratis interieuradviesGratis inmeten

 

Gepubliceerd op: 06/11/2017

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: