HIER TE KOOP

De mooiste gordijnen met prints

Veel mensen kiezen voor effen gordijnen, omdat die in ieder interieur passend zijn. Maar geef toe: soms is effen best een beetje saai. Deze gordijnen met prints laten zien dat je voor een gordijn met een dessin niet per se een durfal hoeft te zijn.

De praktische kant van gordijnen

In de eerste plaats kies je wellicht voor gordijnen in huis vanwege hun praktische karakter. Je wilt geen pottenkijkers in huis en wilt de lichtinval kunnen filteren. Maar: vergeet ook niet die andere sfeervolle kant van gordijnen. Want naast functioneel, speelt raamdecoratie ook een grote rol in de gehele uitstraling van je inrichting.

Interieur vol details

Gordijnen geven namelijk sfeer. De ambiance valt of staat met de details van je inrichting. Gordijnen in verschillende structuren, transparantieniveaus, kleuren en dessins zorgen voor een stoere uitstraling, maar versterken net zo goed het zachte en rustgevende karakter van het interieur. Door kamerhoge gordijnen op te (laten) hangen met een bijzondere print, kleedt je de woon-, slaap- of studeerkamer aan met oog voor detail.

Prachtige in-betweens met patroon

Denk daarbij niet enkel aan heftige of schreeuwerige prints die de ruimte overheersen. Zachte gordijnstoffen met een wolkerig of bloemig dessin vormen een welkom contrast met stoere en harde materialen en meubels. De collectie van Toppoint bevat bijvoorbeeld mooie patronen met overlopende kleuren zoals Landscape, Delight en Park.

Combineer effen gordijnen met dessins

Met in-betweens in deze stoffen (lees hier nog even onze blog ‘Wat zijn in-between gordijnen’) creëer je een hele zachte aanvulling op bijvoorbeeld een cleane, strakke basis. Zoals een rolgordijn of aluminium jaloezieën. Je kunt in-betweens met een dessin combineren met die eenvoudige basis, maar ook met gordijnen in dezelfde print. Of als dat iets te heftig voor je is, met gordijnen in een kleur uit hetzelfde kleurenpalet of in een contrasterende kleur.

Dessin advies

Kun je hulp gebruiken met het bepalen van het juiste dessin voor jouw interieur? MrWoon biedt gratis & vrijblijvend raamdecoratie advies. Maak direct een afspraak!

Gratis Woonmagazine t.w.v. €6,95

Bestel een kopie van ons nieuwste magazine of bekijk ons digitale archief.

Gepubliceerd op: 21/08/2017

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs:

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze blogs: