HIER TE KOOP

Gordijnen voor de koude maanden

Gordijnen: comfort voor de koude maanden

Zodra het buiten koud en guur wordt, gaan we het liefst naar binnen. Comfortabel op de bank in een warme woonkamer. Dat comfort vergroot je met de juiste gordijnen. Want zeker in de koude maanden zijn gordijnen een slimme en sfeervolle manier om het binnen lekker warm te houden.

Warmte binnen, kou buiten

Hoe dikker de gordijnen die je voor de ramen hangt, hoe beter ze isoleren. Zonder gordijnen kan de helft van de energie wel via de ramen naar buiten verdwijnen! Maar kies jij voor dikke overgordijnen of mooie gevoerde gordijnen, dan houd je die warmte lekker binnen en de kou buiten.

Zacht velours of een stoer wollen gordijn?

Maar zelfs in die dikkere gordijnstoffen is veel verschil. En gelukkig maar. Want of bij jouw interieur nu een gordijn van zacht velours mooi staat of dat je liever een stoer, geweven gordijn van wol voor de ramen hangt, allebei zullen ze zorgen voor meer sfeer en meer comfort in jouw huis tijdens de koude maanden. En dat is waar het om gaat toch?!

Woontrend voor de wintermaanden

Dikkere stoffen in rijke kleuren zien we nog steeds vaak terug komen in het interieur. Een prima trend voor de komende wintermaanden! Nestel je lekker warm in een hoekje van de bank met een kop thee, een plaid en misschien zelfs een haardvuur aan. De gordijnen voor de ramen houden jou binnen warm en geven de sfeer in huis een extra boost!

Gevoerde gordijnen

Ook als jouw voorkeur niet naar een hele dikke gordijnstof gaat, kun je er nog steeds een gordijn van laten maken dat de koude buiten houdt. Door het te laten voeren! Er zijn verschillende soorten voeringstoffen zodat er altijd wel een is die past bij de gekozen gordijnstof. Kies jij dus een luchtiger stof, dan zorgen wij er met de juiste gordijnvoering voor dat je nog steeds profiteert van maximaal comfort en optimale isolatie!

Overdag het winterzonnetje naar binnen? Kies dan ook voor in-betweens!

Die dikke overgordijnen staan heel mooi, zeker als ze royaal vallen door de dikte van de stof. Alleen die winterdagen zijn al zo kort. De paar uur dat er daglicht is, ga je natuurlijk niet met de overgordijnen dicht zitten! En dat hoeft ook niet, zelfs niet als je overdag toch meer privacy wenst. Combineer die overgordijnen dan met mooie in-betweens! Zij zijn niet heel isolerend, maar laten juist wel weer dat winterzonnetje overdag naar binnen schijnen. Met zo’n combinatie voor het raam geniet je dus elk moment van de dag van de winter!

Ga voor persoonlijk advies in raamdecoratie naar MrWoon

De mooiste combinatie in raamdecoratie of de meest comfortabele gordijnen die passen bij jouw interieur… vind je het lastig om die keuze zelf te maken? Laat je dan van persoonlijk advies voorzien door een van onze interieurstylisten. Ze staan voor je klaar in de MrWoon winkels. Maak een afspraak en voor je het weet zit jij er deze winter ook heerlijk warmpjes bij!

Gepubliceerd op: 29/10/2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: