HIER TE KOOP

Stijlvol grote ramen bekleden met raamdecoratie

Grote ramen bekleden kan met diverse raamdecoratie. Van landhuis, grachtenpand tot een moderne loft: hoge ramen vangen prachtig veel licht! Maar, soms wil je daglicht buitenhouden of geen vreemde ogen toegang bieden. Denk daarnaast zeker eens aan het combineren van diverse raamdecoratie. MrWoon geeft 5 tips voor raamdecoratie voor grote ramen.

1. Accentueer de hoogte met gevoerde gordijnen

De go-to oplossing is voor grote ramen is natuurlijk het kamerhoge gordijn. Kies daarom bij grote ramen wel altijd voor volle, gevoerde gordijnen. Omdat er veel stof hangt voor hoge ramen oogt dat rijker en luxer dan een dunne stof. Ook kan het mooi zijn om de hoogte van de ruimte nóg meer te accentueren. Dat doe je door gordijnstof iets over de vloer te laten vallen.

2. Kies voor gemak met automatische Duette® Shades

Met het top-down-bottom-up systeem met automatische bediening stel je op ieder moment van de dag de raambekleding. Hierdoor lever je niets aan lichtinval in, maar je creëert wél privacy. Wist je dat er ook  speciale klemsteunen zijn die ervoor zorgen dat de Duette® Shades mooi bevestigd worden zónder te boren in het hoge kozijn?

3. Stel de lichtinval met jaloezieën

Door het eenvoudige bedieningssysteem zijn jaloezieën uitermate geschikt voor hoge ramen. Met slecht een draai aan de bedieningsstang stel je de jaloezieën naargelang de mate van lichtinval die je wenst. Ga je voor landelijke, houten latten met een stoffen ladderband of past een stoer aluminium jaloezie beter in jouw strakke inrichting? Hier lees je wat de beste keuze is.

4. Grote ramen bekleden met een combinatie van twee soorten raamdecoratie

Misschien kun je niet kiezen of wil je kwaliteiten van de verschillende beschreven vormen van raamdecoratie combineren. Jaloezieën gaan bijvoorbeeld ook fantastisch samen met gordijnen, maar je kunt ook subtiele, transparante in-betweens met print op laten hangen bij jouw effen Duette® Shades. Of wat dacht je van een XL semi-transparant rolgordijn of vouwgordijn in de mix met zware gordijnen van velours? Samengevat komt het er op neer dat combineren in ieder huis mooi staat, zowel bij wat kleinere ramen als grote ramen.

5. Personaliseer je raamdecoratie met hulp van een specialist

Misschien vind je alle opties hierboven even mooi, maar weet je niet welke raambekleding nu het best bij jouw interieurstijl past. Wil je persoonlijk advies op het gebied van raambekleding voor jouw hoge ramen, maak dan direct een afspraak met een MrWoon-specialist. Deze kan bovendien zorgen voor jouw raamdecoratie op maat.

Heb jij hem a? Het nieuwe inspiratiemagazine is uit!

Bestel een kopie van ons nieuwste magazine hier.

Advies en service van jouw lokale vakman

 

Vind jouw vakmanGratis interieuradviesGratis inmeten

 

Gepubliceerd op: 02/10/2017

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs:

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze blogs: