HIER TE KOOP

Transparante als dichte duo rolgordijnen

Aan de ene kant wil je genieten van privacy, aan de andere kant geeft daglicht ons zoveel comfort. Zoek je dat juist niet allebei in huis? Deze in-between gordijnvariant is misschien wel dé oplossing waar je al jaren op zat te wachten.

Allereerst moeten we even uitleggen welke twee componenten onderdeel zijn van dit denderende raamduo:

1. Duo dicht in-betweens

Bij duo dicht in-betweens verdeel je het gordijn in drie horizontale delen. Het bovenste én onderste deel is gemaakt van een transparante stof, de middelste baan is een niet-transparante stof.

2. Duo transparant in-betweens

Je voelt hem al aankomen: bij een duo transparant in-between zijn de banen precies omgedraaid. Dus: het bovenste en onderste gedeelte niet-transparant, en in het midden een transparante baan.

Gordijnpuzzel

Samen zorgen deze twee varianten voor de ideale lichtinval. Want: naargelang het moment van de dag of de gewenste inkijk, schuif je de twee in-betweens over elkaar of juist open. Als ware puzzelstukjes schuiven de niet-transparante banen dan over de doorzichtige banen, waardoor je inkijk minimaliseert.

Ausbrenner techniek

Een mooie designvariant van deze in-betweencombinatie is een dessin in de transparante stof. Denk aan een bloem- of blokpatroon, wat net iets meer persoonlijkheid geeft aan de raamdecoratie. Door middel van de Ausbrenner techniek is dat mogelijk: een bewerking van de stof waarbij een dessin wordt aangebracht door plantaardige vezels uit het weefsel te verwijderen. Door deze techniek ontstaat een speciaal transparant effect!

Hoe hangt dat?

Om deze tweelaagse in-betweens op te hangen worden er twee gordijnrails dicht tegen elkaar aan het plafond gehangen. Overdag open je bijvoorbeeld alleen de duo dicht, waardoor je veel diffuus lichtinval hebt maar je wel je privacy behoudt. En in de avonduren sluit je de ruimte helemaal af door ook de duo transparant ervoor te hangen.

Andere opties voor het raam

Niet de gordijnoptie waar je naar op zoek was? Misschien is een duo-rolgordijn wél wat je zoekt. Ook in onze andere raamdecoratieblogs vind je misschien de perfecte variant. Wil je persoonlijk advies voor in huis? MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak!

Bestel het gratis inspiratiemagazine van MrWoon

 

Gepubliceerd op: 03/08/2017

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs:

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze blogs: