HIER TE KOOP

Waarom kamerhoge gordijnen? Een naadloos resultaat

Kamerhoge gordijnen zijn mooi, indrukwekkend, rustig en geven elke kamer meer stijl. Niet zo raar dus als je bij het uitzoeken van gordijnen graag kamerhoge gordijnen wilt. En kies je dan ook nog voor kamerhoge stoffen, dan heb je naadloze gordijnen. Maar wist je dat je daarvoor niet op de hoogte van de stof maar op de breedtemaat moet letten? Wij leggen het je uit!

Voordelen van naadloze gordijnen

Naadloze gordijnen hebben veel voordelen. Ten eerste vallen ze gewoonweg mooier omdat er geen naden zijn die plooien op een verkeerde plek creëren. Het gordijn valt dus gelijkmatiger wat beter oogt. En heb je een gordijn of in-between met een motief, dan weet je zeker dat bij een naadloze variant het patroon doorloopt zoals het bedoeld is. Er is immers geen patroonverlies doordat banen aan elkaar genaaid zijn.

Kamerhoge stof dankzij de breedte van de stofrol

Voor een kamerhoge stof ga je niet op zoek naar een gordijnstof die onbeperkt van hoogte is. Dat bestaat namelijk helemaal niet. Een kamerhoog naadloos gordijn wordt gemaakt uit een brede stofrol. Normaal gesproken is die stofrol tussen de 120 en 150 cm breed. Bij een kamerhoge gordijnstof is dat 278-300 cm.  De breedte is onbeperkt waardoor er geen banen aan elkaar genaaid hoeven te worden. Overigens moet er wel altijd nog een aantal centimeter gereserveerd worden voor de zomen aan de onder- en bovenkant. Bij MrWoon Raamdecoratie hebben we de kamerhoge stoffen van Toppoint Raamdecoratie.

Minder stof, minder werk

Een kamerhoog gordijn oogt chique en klinkt misschien duur maar vergeet niet dat ze in praktijk minder stofverlies opleveren en dat er minder werk aan verricht hoeft te worden. Per saldo is het dus niet duurder dan wanneer je van dezelfde stofsoort een smallere stof zou kiezen waarvan de banen nog aan elkaar gezet moeten worden.

In heel veel stoffen verkrijgbaar

Naast al deze voordelen van kamerhoge gordijnen is er nog meer goed nieuws te vertellen; steeds meer stoffen zijn in brede stofrollen beschikbaar. Ofwel, je hebt steeds meer keuze uit stoffen voor kamerhoge gordijnen. Ook in het trendy velours!

Vakkundig gemaakt voor een mooi resultaat

Kamerhoge gordijnen die goed hangen, maken de ruimte echt af. En dus meten wij alles altijd zelf in en laten de stof vakkundig verwerken in onze ateliers waarna ze netjes opgehangen door onze eigen mensen. Je hebt er dus geen omkijken naar, behalve dat je wel even eerst de stof moet uitkiezen. En ook daarvoor kun je een beroep doen op de interieurstylisten van onze MrWoon Raamdecoratie winkels. Ze helpen je graag met het uitkiezen van de juiste kamerhoge gordijnstoffen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Gepubliceerd op: 09/02/2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: