HIER TE KOOP

Kies jij voor roodtinten?

Rood in het interieur is niet iets wat iedereen durft. Maar wel iets waar je heel blij van wordt! Want roodtinten kunnen jouw kamer zwoel en warm maken, of juist onthaastend en vol van zen. Het hangt er maar net vanaf welke tint rood je kiest. En waar je voor rood kiest…

Subtiel rood of gedurfde keuze?

Natuurlijk kun je op safe spelen en eerst wat rode accenten in huis aanbrengen. Wat accessoires of kussentjes en dan kijken wat het doet. Maar zo’n subtiele rode touch is toch niet hetzelfde als een gedurfde keuze. Een rode wand bijvoorbeeld, een rood gordijn of een rood vloerkleed.

Warme, zwoele roodtinten met een fluwelen vouwgordijn

Wil je een zwoel, bijna boudoirachtig effect creëren? Dan kies je voor een warme roodtint op een warme ondergrond. Bijvoorbeeld een vouwgordijn of overgordijn van fluweel. De fluwelen stof versterkt het effect dat het rood al heeft en de natuurlijke vleug geeft de kleur een diepere laag.

Of zen met roest- en aardetinten

In tegenstelling tot wat veel wordt gedacht kan rood ook voor een relaxed sfeertje zorgen. Kies je bijvoorbeeld voor meer roest- en aardetinten, dan werkt rood namelijk meer ontspannend. Of ga juist voor het hele dieprood en je interieur krijgt een echte zen-sfeer. Je hoeft er alleen nog maar lekker bij te gaan zitten met een boekje, kopje thee en een plaid en je bent klaar om een nieuwe lading energie op te doen!

Rode gordijnen en in-betweens

Rood is natuurlijk wel een aanwezig kleur, dus denk goed na waar je het gebruikt. Het kan heel goed als accent in een rustig interieur, bijvoorbeeld door een rood gordijn of een in-between in een rode tint te kiezen. Is het een kamerhoog gordijn over de hele wand, dan is het een heel bepalende factor zonder dat het te overheersend wordt, precies goed dus!

Gecombineerd rood

Houd je van een kleurrijk interieur? Combineer rood dan met andere warme kleuren. Van zachtroze en oranje tot botanisch groen en zonnig geel, alles kan als je het maar doet op een manier die bij jou past. Want uiteindelijk gaat het daar toch om; dat je een interieur creëert waar jij je thuis voelt.

Welke kleur rood past bij jou?

Rood in het interieur staat prachtig, maar blijft wel een gedurfde keuze. Wil je daarom graag wat persoonlijke hulp bij die keuze? Vraag het dan aan een woningstyliste van MrWoon. Met een breed scala aan roodtinten in allerlei stoffen en materialen en volop inspiratie voor mooie combinaties die bij jou en jouw interieur passen, hebben ze altijd een passend advies. Ga jij ook voor rood? Maak dan nu die afspraak!

Gepubliceerd op: 12/11/2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: