ben je er al uit?

Onze beoordeling

Kleurentrends raamdecoratie 2018

Zo tegen het eind van het jaar komen de trendlijstjes weer tevoorschijn en MrWoon heeft natuurlijk ook goed rondgekeken wat dé kleurentrends voor raamdecoratie in 2018 zijn. Was het vorig jaar nog een chique blauwgrijze tint, dit jaar is Heart Wood van Flexa de trendkleur. Een warme bruinroze tint die een prachtige basis vormt voor uiteenlopende interieurs.

Kleurentrends : Heart Wood de trendkleur van het jaar 2018

Heart Wood is een warme donkere tint die het midden houdt tussen bruin en roze. Een echte aardekleur die staat voor comfort, veiligheid en geborgenheid. Ideaal dus om als basis in jouw interieur te gebruiken. Deze kleur combineert heel goed met zachte, natuurlijke materialen en kan goed gecombineerd worden met zowel koele tinten als felle kleuren.

Koele tinten blauw

Naast het warme Heart Wood worden koele tinten blauw, zeegroen en naturelle kleuren genoemd als een van de kleurentrends voor 2018. Deze koele tinten combineren mooi met de warme aardetinten en creëren een interieur dat zowel geschikt is als een uitnodigende gastenkamer maar ook een comfortabel thuis biedt. Deze kleurentrend staat voor een plek waar je je prettig en geborgen voelt en warme herinneringen aan overhoudt.

Of groen met gele en gouden ondertonen

Een andere kleurentrend is het gebruik van groen met gele en gouden ondertonen in combinatie met het bruinrozige Heart Wood. Deze combinatie staat garant voor inspiratie en creativiteit. Ideaal dus voor plekken waar je met mensen nieuwe ideeën wilt bedenken of juist een positieve vibe wilt creëren. Deze kleurencombinatie is dus ook heel geschikt voor ruimtes waar je graag met vrienden samenkomt voor een gezellige avond of een goed gesprek.

Colorblocking met gordijnen

Een andere opvallende interieurtrend voor 2018 is onder meer het colorblocking: het combineren van felle, contrasterende kleuren. Dit kun je heel goed toepassen in de raamdecoratie zoals gordijnen die van twee verschillende kleuren gemaakt zijn of juist twee verschillende soorten raamdecoratie bij een raam. Zoals rolgordijnen met overgordijnen of lamellen met in-betweens.

Natuurlijke materialen en geometrische prints

Naast de kleurentrends worden ook natuurlijke en rijke materialen en geometrische dessins en prints als interieurtrend voor 2018 genoemd. Gordijnen van fluweel of fluweelachtige stoffen in warme, donkere tinten of juist natuurlijke gordijnstoffen van katoen, linnen of een mix daarvan bieden daarmee tal van mogelijkheden om jouw interieur helemaal naar de nieuwste trends én jouw smaak in te richten.

Advies voor de nieuwste kleurentrends in raamdecoratie?

Wil je advies bij het inrichten van jouw interieur of de nieuwste kleurentrends in raamdecoratie eens zelf bekijken? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend interieuradvies bij een van de specialisten van MrWoon.

Het gratis MrWoon magazine boordevol wooninspiratie

Bestel een exemplaar van ons nieuwste magazine

Advies en service van jouw lokale vakman

 

Vind jouw vakmanGratis interieuradviesGratis inmeten

 

 

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: