HIER TE KOOP

Modern wonen

Wie bij een moderne woonstijl aan een kil, saai interieur denkt met enkel witte, zwarte en grijze tinten en metalen details, heeft het mis. Modern wonen is wel een duidelijke en herkenbare woonstijl. Je herkent het aan de strakke lijnen en rechte vormen, minimalistische decoratie maar met gebruik van luxe materialen en donkere of neutrale tinten in combinatie met wit. Een opvallende kleur wordt daar vaak aan toegevoegd als accent en planten nemen een duidelijke plek in deze woonstijl in. Grote, groene elementen in combinatie met de typische materiaalkeuze voor een modern interieur doet het nu eenmaal gewoon heel erg goed. We geven je wat tips.

Metaal, leer, aluminium

Allereerst het materiaal. Hierin hebben de liefhebbers van modern wonen een uitgebreide keuze zolang het maar strak en rustig is. Een betonvloer of juist grote tegels, een strak gestuukte muur en meubels en accessoires in metaal, aluminium, chroom, leer en/of staal zijn hiervoor heel geschikt. Overigens combineert hout ook heel goed met een moderne inrichting.

Hout voor een vleugje warmte

Om dat kille in een modern interieur te voorkomen, is het goed om met houten details warmte aan te brengen. Een houten vloer, houten kast of tafel zijn echte eyecatchers die goed passen in de stijl van modern wonen. En kies je voor bijvoorbeeld een warme houtsoort in combinatie met grote donkergrijze tegels of een betonvloer, dan heb je meteen een speels contrast dat een vleugje warmte brengt in dit interieur.

Raamdecoratie bij modern wonen

Bij modern wonen heb je ook genoeg keuze in raamdecoratie. Paneelgordijnen hebben natuurlijk van zichzelf al een strakke uitstraling en doen het dan ook heel goed in dit interieur. Maar ook jaloezieën in aluminium of hout staan hier heel goed bij. En wie een subtiele lichtfiltering wenst kan voor de transparante in-between Florie kiezen. Dit is een gordijn met metaallook, verkrijgbaar in diverse kleuren, die goed combineert met bijvoorbeeld jaloezieën maar ook als roomdivider opgehangen kan worden.

Knipoog in woonstijlen

Wat altijd leuk is, is een knipoog naar een andere stijl in het interieur. Zoals de houten details voor wat warmte. Maar ook een opvallend element waar je waarschijnlijk niet meteen aan denkt bij een moderne woonstijl, kan een mooi accent vormen als je daarvan houdt. Zoals een grote kroonluchter bij de zithoek of een paar stoelen aan de eettafel in een romantische uitvoering.

Advies voor jouw moderne woonstijl?

Kortom, wie kiest voor modern wonen is dus niet beperkt tot enkel rustige tinten en strakke lijnen. Dat vormt wel de basis van het interieur maar kan naar eigen smaak en voorkeur aangevuld worden tot de inrichting die bij jou past. Wil je daar eens persoonlijk advies in? Of gewoon wat inspiratie opdoen? Kom dan langs voor een gesprek met een van onze woonstylisten.

Copyright: MrWoon
Beelden: Van Feiminke, Pinterest

Gepubliceerd op: 15/10/2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: