HIER TE KOOP

Nieuwe raamdecoratie: 7 fouten die je niet wilt maken

Nieuwe raamdecoratie? 7 fouten die je niet wilt maken!

Krijgt jouw interieur een make-over? Leuk! Een nieuwe sfeer in huis is altijd verfrissend en zorgt dat je weer helemaal blij met jouw huis kunt zijn. Tenzij je een fout maakt waardoor je niet die de gewenste uitstraling krijgt. Of waardoor het niet naar wens functioneert. Nieuwe raamdecoratie kan zo’n effect hebben als je net de verkeerde keuze maakt. Om te zorgen dat jij die fouten niet maakt, zetten wij hier de 7 meest voorkomende fouten bij nieuwe raamdecoratie voor je op een rij.

1. Gordijnen direct boven de ramen hangen

Bevestig je de nieuwe gordijnen vrijwel direct boven de ramen, dan heb je in de meeste huizen nog een stuk muur daarboven over. Het gevolg? Het plafond lijkt lager en de kamer kleiner. Zonde! Hang daarom gordijnen tegen het plafond aan. Dan lijkt de kamer optisch groter en krijgen de gordijnen een luxere uitstraling.

2. Ramen verkeerd opmeten

Het lijkt een open deur maar het gebeurt echt nog heel vaak; verkeerd opmeten. Wil je mooie raamdecoratie in huis, dan moet je zorgen dat het precies goed hangt. En daarvoor heb je de juiste afmeting nodig. Niets staat zo suf als gordijnen met ‘hoog water’. Of raamdecoratie die in het kozijn valt waardoor er kieren ontstaan. De beste manier om dit te voorkomen? Laat het opmeten door een vakman. Dan weet je zeker dat jouw raamdecoratie straks perfect en mooi hangt!

3. Draai-kiepramen vergeten

Draai-kiepramen zien we steeds vaker. En ze zijn ook reuze handig! Maar qua raamdecoratie moet je er wel even rekening mee houden. Doe je dat niet? Dan bungelen de jaloezieën, plissés of gordijnen lelijk naar beneden als je het raam kantelt en ze op het kozijn bevestigd zijn. Of ze blokkeren het raam zelfs als je ze boven het kozijn op de muur bevestigt. Je kunt dit voorkomen met spandraden maar nog mooier is het montagesysteem EasyClick. Daarmee heb je geen draden die voor het raam lopen maar is de raamdecoratie wel strak in het kozijn bevestigd en kan het meebewegen als je het raam opent of kantelt.

4. Raam opent naar binnen

Openen de ramen naar binnen, dan moet je goed nadenken over de plek waar je de raamdecoratie bevestigt. Op de muur boven de ramen is heel onhandig omdat ze die dan blokkeren. En open je de ramen wel, dan beschadig je mogelijk de gordijnstof. Bij naar binnen openslaande ramen kun je het beste raamdecoratie kiezen die je in het kozijn bevestigd, zoals met de EasyClick. Of kies voor horizontale raamdecoratie die naar boven geschoven kan worden. Zoals jaloezieën, Duettes®Shades of plisségordijnen. Schuif je ze dan helemaal omhoog, dan hangt niets in de weg als je de ramen opent.

5. Niet verduisterend in de slaapkamer of kinderkamer

In de slaapkamer wil je lekker kunnen slapen. En zeker niet onnodig vroeg wakker worden door licht dat naar binnen schijnt. Let dus op de stofsoort als je voor de slaapkamer raamdecoratie uitzoekt. Je kunt kiezen voor een verduisterende stof maar vaak kan het ook gevoerd worden zodat het alsnog verduisterend is. En zoek je raamdecoratie voor de kinderkamer? Ook dan is een verduisterende gordijnstof heel wat waard!

6. Houten of stoffen raamdecoratie voor vochtige locaties

Stoffen raamdecoratie in de keuken of badkamer of gewone houten jaloezieën in de badkamer. Je kunt wel nagaan dat dat (meestal) geen succes is. Maar het staat wel vaak heel erg mooi! Dus wil je toch graag die mooie stoffen raamdecoratie in een vochtige ruimte? Of houten jaloezieën in de badkamer? Kies dan voor een soort die daar wel geschikt voor is. Van het merk Toppoint hebben we bij MrWoon Raamdecoratie bijvoorbeeld screenstof die vocht- en schimmelwerend is. Ook de houten Silva jaloezieën zijn geschikte raamdecoratieproducten die wel in vochtige ruimtes kunnen.

7. Lichtdoorlatende raamdecoratie in de badkamer

En als afsluiter, kijk goed uit met de lichtdoorlatendheid van raamdecoratie in de badkamer. Echt waar, het gebeurt dat mensen voor te transparante gordijnen kiezen en die in de badkamer ophangen. Dat wil je niet. Kies dus voor raamdecoratie die echt verduisterend is en ook geen silhouetten laat zien als je binnen het licht aandoet.

Voorkom onnodig interieurleed met persoonlijk advies van vakmensen

Een gordijn of andere raamdecoratie koop je natuurlijk niet zomaar even. Wil je zeker weten dat je een aanschaf doet die past bij jouw woonstijl, geschikt is voor de plek en ook mooi tot z’n recht zal komen? Dan kun je natuurlijk deze 7 tips gebruiken. Of kom voor persoonlijk advies naar de winkels van MrWoon. Onze vakmensen zullen je behoeden voor welke fouten dan ook die je met raamdecoratie in jouw interieur kunt maken!

Gepubliceerd op: 17/12/2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: