HIER TE KOOP

Raambekleding voor hoge ramen

Raambekleding voor hoge ramen: Gouden tips
Stiekem dromen we er allemaal wel eens van; wonen in een chique (land)huis met metershoge ramen. Heb jij hoge ramen in huis? Dan heeft de raambekleding veel invloed op de sfeer. Met deze handige tips kies jij voor de juiste gordijnen!

Makelaars doen het niet graag; panden met weinig, of piepkleine ramen verkopen. We zoeken immers allemaal naar een woning met een mooie natuurlijke lichtinval. Hoge ramen staan dan ook op het verlanglijstje van velen. Het type raambekleding dat je kiest oefent echter veel invloed uit op de sfeer in huis. En dit kan de keuze erg lastig maken. Wij helpen je graag op weg.

Tip 1: Kies de juiste stijl en type raambekleding

Zoek raambekleding die past bij de aard en bouw van je huis. Woon je in een landhuis of historisch pand? Mooie vouwgordijnen geven sfeer en warmte. Nieuwbouw met een moderne inrichting? Overweeg dan eens shades. Hiermee kun je op elk tijdstip van de dag spelen met privacy en licht.

Tip 2: Kleur raambekleding

Veel mensen neigen naar veilig wit bij het kiezen van raambekleding. Maar durf ook voor een kleurtje te gaan. Dit maakt je interieur spannend. Met mooie accessoires in dezelfde kleur als de gordijnen kun je de finishing touch creëren. Tip: Met gordijnen die op de grond hangen, accentueer je de hoogte van de ruimte.

Tip 3: Praktische raambekleding

Glas is duur en hoge ramen zijn allesbehalve goedkoop. Het komt dan ook regelmatig voor dat die prachtige hoge ramen van enkel glas zijn gemaakt. Hierdoor kan het in de gure wintermaanden erg koud worden in huis. Enkel glas of last van tocht? Hang gordijnen op die gevoerd zijn. Doordat ze dikker en zwaarder worden houden ze tocht tegen, maar krijgen ze ook een steviger uiterlijk.

Gratis Inspiratiemagazine

Bestel een kopie van ons nieuwste magazine of bekijk ons digitale archief.

Gepubliceerd op: 07/07/2017

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs:

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze blogs: