HIER TE KOOP

In-between met retourplooi

Het juiste dessin, de mate van lichtdoorlatendheid en kleurkeuze zijn oh zo belangrijk bij het kiezen van nieuwe in-between gordijnen. Maar vergeet je ook niet de belangrijke details, zoals de afwerking? In dit blog vertellen we je hoe de retourplooi jouw in-betweens net dat beetje extra schwung geeft.

Waarom een plooi in in-between gordijnen

Gordijnen kun je op verschillende wijze laten afwerken, waarbij de gekozen plooifactor van in-betweens een bijzonder grote rol spelen in het uiteindelijk resultaat. Want de zogenoemde plooifactor bepaalt hoe de gordijnen vallen, hoeveel stof je nodig hebt en ook hoe lichtdoorlatend de in-between gordijnen gaan zijn.

Retourplooi bij in-betweens: hoe meer, hoe beter

Hoe meer plooien of hoe dieper de plooi, hoe meer stof je logischerwijs nodig hebt. En meer gordijnstof betekent veelal ook meer privacy en een hogere mate van verduistering. In ieder geval creëer je met gordijnplooien een geweldig harmonica-effect dat een luxe, golvende uitstraling geeft aan je raamdecoratie. De in-betweens openen en sluiten zich als het ware als een accordeon!

Meer volume met een retourplooi

Een retourplooi is een mooie plooikeuze voor in-betweens, omdat het zorgt voor nog meer body en volume dan standaard plooivarianten. Bij een retourplooi wordt er naast de plooi naar voren ook een plooi aan de achterkant van het gordijn aangebracht. Zo valt de gordijnstof tussen de plooien naar achter, waardoor je zowel aan de voor- als achterkant van het gordijn volume creëert. Let op: de retourplooi kun je enkel aanbrengen in in-betweens die onder de gordijnrails hangen, omdat de stof de ruimte moet hebben om naar achter te vallen.

Dubbele retourplooi

Het volume-effect van de retourplooi kun je versterken door een dubbele plooi aan de voorkant aan te brengen – en wederom die mooie retourplooi naar achter. De dubbele plooi naar voren wordt ook wel de vlinderplooi genoemd en is zeer veelgebruikt in ons land. Er zijn zelfs mogelijkheden voor een driedubbele plooi naar voren: een prachtig golvend patroon in je in-betweens is het resultaat. Dit geeft een nog sterker harmonica-effect en zorgt voor prachtig vol vallende in-between gordijnen.

Plooi diepte en plooi afstand

Andere aandachtspunten bij het opmeten en bestellen van nieuwe gordijnstof is de plooi diepte en de plooi afstand. Het is aan te raden om dit door een expert te laten opmeten, zodat je zelf kunt genieten van het mooiste resultaat. Zo voorkom je ook dat je per ongeluk toch teveel of te weinig gordijnstof besteld. Heb je interesse in nieuwe in-betweens, en ben je benieuwd of de retourplooi ook mooi staat in jouw interieur? MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies.

Gratis Inspiratiemagazine

Bestel een kopie van ons nieuwste magazine of bekijk ons digitale archief.

Gepubliceerd op: 03/08/2017

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs:

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze blogs: