HIER TE KOOP

Shutters en houten jaloezieën, de verschillen

Houten jaloezieën worden nogal eens verward met shutters. Begrijpelijk, want beide zijn houten raamdecoratie maar toch zijn het echt andere producten. En behalve persoonlijke smaak zijn er verschillende redenen waarom je voor jaloezieën of juist voor shutters kiest. Om je daarbij te helpen, zetten wij de verschillen hier op een rij.

Omhoog of opzij

Houten jaloezieën zijn net als gewone jaloezieën een raambekleding die je optrekt zoals een vouwgordijn of een rolgordijn. Shutters daarentegen zijn panelen met houten latjes die je naar opzij opent, net als een luik.

Wanneer shutters, wanneer houten jaloezieën?

Heb je al gekozen voor houten raamdecoratie, dan is het soort raam of deur bepalend in de keuze tussen houten jaloezieën en shutters. Zo zijn shutters handiger bij naar binnen openslaande deuren omdat je ze dan eenvoudig opzij kunt klappen. Ook zijn shutters op maat te maken en kunnen dus bij draaikiepramen, dakramen en ramen van afwijkende vormen geplaatst worden. Houten jaloezieën daarentegen kunnen ook elektrisch bedienbaar gemaakt worden en zijn juist weer handig op een plek waar je geen ruimte hebt om de raamdecoratie naar binnen te openen. Bijvoorbeeld op een vensterbank waar vazen staan. Het eenvoudig omhoog en omlaag schuiven kost dan geen extra ruimte.

Vaste maten met veel keuze

Houten jaloezieën worden geleverd in een aantal vaste maten maar daarbinnen is wel heel veel keuze. Daardoor zijn ze geschikt voor zowel kleine ramen als grote raampartijen. Ook shutters hebben een ruime keuze in lamelbreedte en kunnen bovendien voor ramen maar ook voor deuren geplaatst worden, ongeacht de vorm ervan.

Op maat gemaakt door de vakman

Naast de keuze in lamelbreedte zijn er nog veel meer mogelijkheden om beide vormen van raamdecoratie op maat te maken. Zo is er een vrijwel onbeperkte keuze in kleur en zijn ze ook allebei leverbaar in natuurlijke houtsoorten, mooi afgelakt waardoor de natuurlijke houtnerf zichtbaar blijft. Wat dit betreft zijn deze producten dus min of meer gelijk.

Prijsverschillen shutters vs. houten jaloezieën

Waar houten jaloezieën en shutters wel echt in verschillen, is de prijs. Houten jaloezieën zijn doorgaans voordeliger dan shutters terwijl ze met het ruime aanbod, divers materiaal en verschillende soorten afwerking evengoed helemaal op jouw interieur afgestemd kunnen worden. Voor een lagere prijs heb je met deze jaloezieën dus een smaakvolle raamdecoratie van uitstekende kwaliteit.

Vrijblijvend advies?

Welke raamdecoratie je kiest hangt dus af van het type raam of deur en verder vooral van jouw persoonlijke smaak. Wil je graag persoonlijk advies daarbij of meer informatie? Maak dan hier een afspraak voor een gratis en vrijblijvend interieuradvies van MrWoon.

Het gratis MrWoon magazine boordevol wooninspiratie

Bestel een exemplaar van ons nieuwste magazine

Advies en service van jouw lokale vakman

 

Vind jouw vakmanGratis interieuradviesGratis inmeten

 

Gepubliceerd op: 04/12/2017

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs:

Ook interessant: