HIER TE KOOP

Snel een andere look met andere gordijnen

In een handomdraai jouw interieur een andere look geven? Dat kan. Met andere gordijnen creëer je in no-time een compleet andere sfeer in jouw woonkamer, slaapkamer of welke ruimte dan ook.

Verandering van sfeer

De foto’s bij dit blog zeggen eigenlijk al alles; 3x dezelfde kamer en toch 3x een heel ander interieur. Stel je eens voor hoe dat er bij jou thuis uit zou kunnen zien. Heb je nog een luchtig, licht interieur dat heerlijk was bij het voorjaar en de zomer? Dan is het nu tijd voor een warme, knusse sfeer in huis. En met andere gordijnen heb je die sfeer zo gecreëerd.

Snelle make-over met gordijnen

Eigenlijk is het veranderen van gordijnen gewoon een snelle make-over. Je kunt ervoor kiezen om een vaste set gordijnen voor de zomer te hebben en een andere set als wintergordijnen. Een praktisch gebruik dat in Scandinavië ook heel gewoon is.

Trends en trendkleuren

Houd je er juist van om jouw interieur te stylen in de trend van het seizoen? Of rekening te houden met de trendkleur van dat moment? Dan kun je natuurlijk ook steeds andere gordijnen aanschaffen. Vind je dat wat kostbaar? Kies er dan voor om alleen de in-betweens te veranderen. Die zijn er in heel veel kleuren en dessins zodat je altijd iets kunt vinden dat past bij jouw smaak van dat moment.

Combinaties met de vaste raamdecoratie

Heb je mooie houten of aluminium jaloezieën? Of juist prachtige rolgordijnen? Dan zit je er vast niet op te wachten om die steeds te vervangen. En dat zou natuurlijk ook zonde zijn. Maar het is wel heel mooi om die vaste raamdecoratie te combineren met bijvoorbeeld steeds wisselende transparante in-betweens. Kies dan voor kleuren die jij op dat moment mooi vindt, die passen bij het seizoen of die op dat moment helemaal hot en trendy zijn. Zo heb je een stabiele basis in jouw interieur terwijl je toch heel flexibel bent in de look die je de ruimte op dat moment geeft.

Warmte binnenhouden of fel zonlicht filteren

Behalve dat je voor andere gordijnen kiest omdat je het gewoon heel leuk vindt om jouw interieur steeds een update te geven, kun je ook andere gordijnen nemen omdat het bij het seizoen past. In dat geval is het slim om ook rekening te houden met de kenmerken van dat seizoen. Zo wil je in de herfst en winter een gordijn dat de warmte binnenhoudt. Een gevoerd overgordijn of een fluwelen gordijn bijvoorbeeld. Zomers daarentegen is het juist prettig als het zonlicht door de gordijnen wordt gefilterd zodat je wel naar buiten kunt kijken maar niet binnen steeds verblind wordt. Met transparante in-betweens heb je dan een stijlvolle zonwering en nieuwe sfeer in het interieur ineen.

Bekijk de huidige trends in gordijnen bij MrWoon

Je ziet het, een andere look voor jouw interieur is met andere gordijnen zo geregeld. Ben je benieuwd naar de gordijnen van dit seizoen en welke trendkleuren het goed doen in jouw interieur? Kom dan eens kijken in een van de winkels van MrWoon. Wij hebben gordijnen in allerlei kleuren, prints en materialen zodat er altijd iets is voor jouw smaak en woning.

Gepubliceerd op: 19/11/2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: