HIER TE KOOP

Trends in gordijnstoffen

Het najaar is de tijd om weer naar binnen te gaan en het gezellig te maken. ’s Avonds met vrienden eten, samen bij de haard of een heerlijk avondje alleen Netflixen. Terug naar binnen dus waar je in alle privacy kunt relaxen. En dat kan met sfeervolle raamdecoratie. Is het tijd om die te vervangen? Of wil je jouw interieur een nieuwe stijl geven? Bekijk dan eens deze nieuwste trends in gordijnstoffen.

Fluweel als gordijnstof

Een opvallende trend die dit voorjaar al inzette, is die van de fluwelen gordijnstof. Een warme, zware stof die prachtig staat bij gordijnen. Vooral kamerhoge gordijnen van fluweel geven de ruimte in een keer heel veel meer sfeer en comfort. De kleuren waarin fluwelen gordijnen, of velours zoals het ook genoemd wordt, het goed doen zijn ook echte trendkleuren van dit moment. Diepe aardetinten, roodtinten, donkerpaars of diepblauw, ze zijn al intens van zichzelf en met deze stof krijgen ze nog meer diepte door de natuurlijke glans van fluweel. Overigens zijn er nu ook fluwelen vouwgordijnen te koop, net zo mooi en warm maar weer geschikt voor heel andere interieurstijlen.

Bedrukt velours

Bij fluweel denken we vaak aan een effen tint. De gordijnstof is immers van zichzelf al zo mooi met die natuurlijke vleug. Maar er zijn ook bedrukte velours gordijnstoffen. Is de rest van het interieur wat rustiger, dan wordt een heel uitgesproken gordijn een echte eyecatcher. En als dat gordijn toch alle aandacht naar zich toe trekt, dan kun je er maar beter voor zorgen dat het ook de moeite waard is! Met bedrukt velours is dat gegarandeerd het geval. Strakke dessins of juist Oriëntaals, botanisch, floral of abstract, wat voor dessin jouw voorkeur ook heeft of mooi staat in het interieur, op een velours ondergrond komt het nog mooier tot z’n recht!

Gordijnen combineren

Het leuke van gordijnen is ook dat je ze zo mooi kunt combineren. Transparante in-betweens met een druk dessin staan heel mooi bij een overgordijn in een bijpassende, effen tint. Maar ook het combineren van verschillende soorten raamdecoratie blijft een favoriete trend. Heb je bijvoorbeeld al jaloezieën hangen? Kijk dan eens of je met een nieuw gordijn ervoor jouw interieur een heel nieuwe sfeer kunt geven!

Laat je inspireren en adviseren!

Veel trends in gordijnstoffen kun je rustig bekijken in ons nieuwste inspiratiemagazine MrWoon dat je gratis kunt aanvragen. Wil je liever de gordijnen meteen zelf voelen, bekijken en zien wat mooi combineert? Kom dan langs in een van onze MrWoon-winkels. Je kunt je daar ook door een van onze stylisten persoonlijk laten adviseren welke trend in gordijnstof het beste past in jouw interieur.

Gepubliceerd op: 29/10/2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: