HIER TE KOOP

Veilige raamdecoratie in de kinderkamer

Veilige raamdecoratie in de kinderkamer

Een kinderkamer moet vrolijk, fris en veilig zijn. Met leuke kleurtjes, afgeronde hoeken, kasten die stevig verankerd zijn en raamdecoratie die veilig is. Want de koorden bij sommige raamdecoratie maken het tot gevaarlijke objecten voor kinderen. Daarom is het zo belangrijk om bij de inrichting van de kinderkamer heel bewust te letten of de raamdecoratie die je wilt aanschaffen, ook kindveilig is.

Zo voorkom je de risico’s met raamdecoratie

Het risico bij raamdecoratie in een kinderkamer komt van de bedieningskoorden. Als een kind daarin verstrikt raakt, kan het zuurstoftekort oplopen. Dat risico moet dus te allen tijde voorkomen worden. En dat kan. Als je kiest voor kindveilige raamdecoratie, maatregelen neemt om de raamdecoratie veilig te monteren en het buiten het bereik van het kind houdt.

Kindveilig met o.a. koordkikker en een veilige koordlengte

Bij MrWoon is alle raamdecoratie kindveilig en conform de geldende Europese CEN-normen. Zo worden er altijd accessoires toegevoegd om de koorden of kettingen veilig op te bergen; de kettingspanner of de koordkikker. Ook bepalen we de veilige lengte van de koorden in jouw situatie, dit is afhankelijk van de montagehoogte. En alle producten worden standaard zonder scherpe randen opgeleverd.

Veilig en vrolijk

Door al deze maatregelen kun je uit ons assortiment eigenlijk elke soort raamdecoratie kiezen die je maar wilt; van jaloezieën en paneelgordijnen of rolgordijnen tot plissés, Duette®Shades, lamellen en gewone gordijnen. Elk is kindveilig leverbaar. En natuurlijk in leuke kinderkleuren en met vrolijke kinderdessins leverbaar! Want als ouder wil je allereerst veilige raamdecoratie, maar het mag ook wel een vrolijke boel zijn in de kinderkamer!

Verduisterende raamdecoratie voor kinderen

Hoe vrolijk de kinderkamer ook kan zijn, zo nu en dan moet het een oase van rust zijn. En dus zorg je voor verduisterende raamdecoratie waarmee je van elke kinderkamer een fijne slaapkamer maakt. Ideaal als je wilt dat jouw kindje op tijd gaat slapen of nog overdag een middagdutje doet. Met de verschillende voeringsstoffen kunnen gordijnen en vouwgordijnen verduisterend gemaakt worden. En plisségordijnen, Duette®Shades, rol- en paneelgordijnen kunnen in een verduisterende stof uitgevoerd worden.

Persoonlijk stylingsadvies voor de baby-, peuter- of kinderslaapkamer

Ga je binnenkort de kinderkamer inrichten? Of wordt de babykamer een peuterslaapkamer? Let dan goed op de veiligheid maar zorg ook voor een leuke sfeer waar jouw kleine zich helemaal in kan thuis voelen! Wij helpen je daarbij. Met veilige en vrolijke raamdecoratie en als je wilt een leuk stylingsadvies voor de babykamer, peuterslaapkamer of kinderkamer. Kom langs in een van onze woonwinkels en we laten je graag de vele voorbeelden zien!

Gepubliceerd op: 20/08/2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: