HIER TE KOOP

Fluweel, de trend van nu

Zacht, warm, rijk en comfortabel… dat is velours en dat zijn dus ook de velours gordijnen. Niet zo raar dat deze cosy stof helemaal hot is in de woontrends van 2018! En dat gaat verder dan alleen raamdecoratie. Leef je uit en kies ook voor kussentjes of velours op de bank. Omring je met velours en je omringt je met zachtheid, warmte en kleuren. Wij zijn al helemaal fan!

Kamerhoog of oversized maar altijd royaal

Velours gordijnen geven elk interieur een rijke uitstraling en dat effect versterkt als je ze lekker lang laat hangen. Bijvoorbeeld bij hoge kamers waar je ze als kamerhoge gordijnen ophangt, of als oversized gordijnen waarbij ze royaal op de grond rusten.

Prachtige kleuren voor alle interieuren

Velours past eigenlijk overal. Zo kan qua kleur vrijwel alles; felle tinten, diepe donkere kleuren of juist poederzacht. Velours geeft het altijd net een diepere nuance en een subtiele glans. Maar ook qua interieurstijl past velours overal bij; romantisch en landelijk ligt misschien voor de hand, maar wat dacht je van velours gordijnen in een urban of industrieel interieur? Juist dat harde metaal, glas en beton in matte tinten combineert waanzinnig mooi met dat zachte, fluweelachtige van het velours!

Isola: gevoerde velours gordijnen

Nu is er een nieuwe generatie velours gordijnen die kwalitatief veel beter zijn; de Isola gordijnen. Deze gordijnen zijn standaard gevoerd waardoor de lusjes niet meer loslaten. En juist dat uitvallen van de lusjes was waar velours gordijnen vroeger ook om bekend stonden. Dit kwam omdat velours een bovenzijde heeft van opstaande haartjes. Deze haartjes zijn de doorgeknipte lusjes van de weefdraden. Het doorknippen geeft velours de kenmerkende vleug maar maakt de stof ook kwetsbaarder. Maar met de nieuwste Isola velours is dat probleem dus echt verleden tijd!

Soft isolerend

Een ander voordeel van de Isola gordijnen is dat de voering soft isolerend is. Dit betekent dat ze optimaal warmte- en geluidswerend zijn. Deze gordijnen worden standaard met voering geleverd wat scheelt in kosten want je hoeft de gordijnen hiervoor niet nog apart te laten voeren. Bovendien houden deze gordijnen de warmte vast, wat weer prettig is voor de stookkosten.

Velours, ook in jouw interieur?

Velours, velvet of fluweel, het is allemaal dezelfde stof en nu dus helemaal hip and happening! Kom eens zelf deze nieuwste woontrend beoordelen en laat je informeren hoe je dit mooi passend aan jouw interieur kunt toevoegen. De interieurstyliste van MrWoon staat voor je klaar, maak jij de afspraak?

Het gratis MrWoon magazine boordevol wooninspiratie

Bestel een exemplaar van ons nieuwste magazine

Advies en service van jouw lokale vakman

 

Vind jouw vakmanGratis interieuradviesGratis inmeten
Gepubliceerd op: 09/04/2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: