HIER TE KOOP

Verschillen tussen lamellen en jaloezieën

Vraag jij je af wat de verschillen zijn tussen lamellen en jaloezieën? En waarom je dan voor de een of de ander zou moeten kiezen? Dan is dat niet zo raar; er is zoveel keuze in raamdecoratie dat je door de bomen het bos haast niet meer ziet, zeker met lamellen en jaloezieën waarvan de namen ook nog wel eens door elkaar gebruikt worden. Daarom leggen we hier de verschillen tussen lamellen en jaloezieën duidelijk uit.

Wat zijn lamellen?

Allereerst de lamellen; dit is verticale raambekleding van aluminium, pvc of stof. Ze zijn praktisch, tijdloos en heel geschikt voor grote ramen. Ook kun je lamellen uitstekend combineren met andere raamdecoratie zoals in-betweens of gevoerde gordijnen. Net als jaloezieën zijn ook lamellen in diverse lamelbreedtes te verkrijgen zodat je ze helemaal naar jouw smaak en interieurstijl kunt laten maken.

Handig bij grote raampartijen

Met lamellen kun je heel gemakkelijk het licht en de privacy in de kamer regelen doordat ze met een koord of elektrische bediening in elke stand te zetten zijn. Ook zijn ze gemakkelijk schoon te maken en je schuift ze zo opzij wat natuurlijk heel handig is bij schuifpuien of grote raampartijen.

Wat zijn jaloezieën?

Jaloezieën herken je doordat ze horizontaal zijn. Ze worden ook wel eens horizontale lamellen genoemd, wat de verwarring verklaart. Toch zijn jaloezieën echt anders. Zo zijn ze niet alleen leverbaar in aluminium maar ook in hout. Natuurlijk kunnen ook jaloezieën op maat gemaakt worden en zijn ze dus ook mogelijk bij grote ramen. Toch zijn ze bij een deur of schuifpui niet zo handig omdat je ze niet opzij kunt schuiven. Met jaloezieën regel je het licht en de gewenste privacy wel heel gemakkelijk en als je wilt zelfs elektrisch. En vind je ze iets te kil voor jouw interieur? Denk dan eens aan een mooie combinatie met gordijnen.

Voor elke kamer

Eigenlijk kunnen zowel jaloezieën als lamellen in elke kamer in huis opgehangen worden, zelfs in de vochtige ruimtes als je ze in aluminium of pvc laat uitvoeren. En doordat ze allebei goed te combineren zijn met gordijnen kun je altijd een mooie vorm van raambekleding creëren voor jouw interieur. Kies bijvoorbeeld voor jaloezieën in de slaapkamer samen met gevoerde gordijnen zodat je ongewenst geluid en licht buitensluit. Of hang lamellen in de kinderkamer samen met transparante gordijnen in vrolijke, felle kleuren zodat het overdag licht en zonnig is en je de kamer toch zo weer donker hebt als de kinderen gaan slapen.

Verschillen duidelijk? Interieuradvies nodig voor in jouw huis?

Er is dus verschil tussen lamellen en jaloezieën maar wat ze gelijk hebben is dat het aanbod erin heel groot is en ze goed te combineren zijn met andere raamdecoratie. Kortom, er is altijd een keuze te maken die past bij jouw interieurstijl en de ruimtes in jouw huis. Wil je daar hulp bij? Boek dan nu een afspraak voor een gratis, vrijblijvend interieuradvies van MrWoon.

Het gratis MrWoon magazine boordevol wooninspiratie

Bestel een exemplaar van ons nieuwste magazine

Advies en service van jouw lokale vakman

 

Vind jouw vakmanGratis interieuradviesGratis inmeten

 

Gepubliceerd op: 27/12/2017

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: