HIER TE KOOP

Wat weet jij van vouwgordijnen?

Wat weet jij van vouwgordijnen?

Vouwgordijnen zijn multi-inzetbaar. Wat jouw woonstijl ook is, industrieel, strak, retro of juist landelijk, er is altijd een vouwgordijn dat daarbij past. Hoe dat komt? Omdat de vouwgordijnen in zo veel verschillende uitvoeringen gemaakt en afgewerkt kunnen worden. Veel meer dan jij misschien weet!

Maatwerk tot de max!

Natuurlijk zijn vouwgordijnen verkrijgbaar in talloze stofsoorten, kleuren, designs en mate van lichtdoorlatendheid. Maar er kan veel meer mee gedaan worden om ze helemaal af te stemmen op jouw woonsituatie en jouw wensen. Het maatwerk met vouwgordijnen gaat echt tot de max!

Wat zijn vouwgordijnen?

Allereerst het vouwgordijn. Dat is een anders-dan-anders gordijn. Vouwgordijnen worden zigzaggend opgetrokken waarbij de stof gelijkmatig verdeelt. De gordijnstof ‘stapelt zich op’ zogezegd. Eenmaal opgetrokken heb je een horizontaal pakket bovenaan het raamkozijn. Of halverwege als je voor de top-down-uitvoering kiest.

Segmenten in gordijnstof

Elk vouwgordijn bestaat dus uit een aantal lagen gordijnstof, segmenten genoemd. Die segmenten zijn altijd symmetrisch verdeeld waardoor elke laag even groot is. Alleen het onderste segment is net wat meer dan de helft qua grootte. Dit is gedaan zodat de stof aan de voorzijde niet zal verkleuren.

Strak of nonchalant, geschikt dus voor elke woonstijl

Vouwgordijnen kunnen in een strak of juist een nonchalante uitvoering gemaakt worden. Bij de nonchalante versie, heel mooi in een landelijk of romantisch interieur, worden geen baleinen gebruikt. Wil je wel een gordijn dat strak hangt? Dan worden er baleinen aangebracht. En daarin zijn ook weer veel opties. Zo kun je kiezen voor baleinen die aan de voorzijde of achterzijde worden ingestikt. Aan de voorzijde geeft het de stof meer structuur en diepte. Zitten ze aan de achterzijde, dan zie je aan de voorkant enkel een subtiel naadje.

Veel opties met baleinen

Ook kun je de baleinen aan de voorzijde laten instikken met een overslag. Kies je hiervoor, dan wordt het gordijn om-en-om opgetrokken zodat het niet plooit. Deze variant is standaard bij screenstof. Ten slotte kun je de baleinen aan de achterkant laten opstikken met een lint. Dit is aan te raden bij een gordijnstof met doorlopend dessin. Om dat dessin niet te onderbreken wordt hierbij altijd gekozen voor transparante baleinen en lint. In alle andere uitvoeringen zijn ook aluminium baleinen mogelijk die qua kleur zoveel mogelijk worden afgestemd op de gordijnstof.

Aandacht in de details

Om de gordijnen maximaal in het interieur te laten passen, besteden we ook veel aandacht aan de details. Zo worden de zijzomen geblindzoomd waardoor ze niet opvallen. De garens zijn altijd op kleur uitgekozen zodat ze niet afleiden. En hang je meerdere vouwgordijnen naast elkaar, dan worden ze in onze ateliers zo gemaakt dat als ze naast elkaar hangen, de baleinen op gelijke hoogte hangen.

Gemak met vouwgordijnen

Alle vouwgordijnen kunnen ook gevoerd worden wat wel zo handig is als je ze bijvoorbeeld in de slaapkamer hangt of juist op de zonzijde omdat de voeringstoffen ook beschermen tegen verkleuring. En voor het maximale gemak is er natuurlijk ook nog de elektrisch bedienbare uitvoering; Toppoint Motion. Open of sluit de vouwgordijnen met een afstandsbediening of via de smartphone als je het aansluit op een smart home hub!

Nog meer weten over vouwgordijnen?

Je ziet het, vouwgordijnen worden in de ateliers van MrWoon tot op het kleinste detail afgewerkt tot een versie die volledig past in jouw woonstijl en bij jouw woonwensen. Wil je daar meer over weten, voorbeelden van zien of je laten adviseren wat het mooist is in jouw interieur? Maak dan nu een afspraak bij een van onze interieurstylisten!

Gepubliceerd op: 02/07/2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: