HIER TE KOOP

Welke woonstijl past bij mij?

Woonstijlen, er zijn er zoveel dat er altijd wel een is die bij jou past. Maar juist die grote verscheidenheid maakt kiezen weer moeilijk. Soms vind je van meerdere stijlen wel iets mooi, soms twijfel je wat mooi staat in het soort huis dat jij hebt. Wij laten je hier voorbeelden zien van 6 woonstijlen en leggen uit wat de belangrijkste kenmerken zijn. Zodat jij straks ook weet welke woonstijl bij jou past!

Lobby Chique; luxe en stijl in donkere tinten en zware materialen

Denk je aan hotels, dan denk je aan luxe, comfort en ruimte. En dat is ook precies wat je met de woonstijl Lobby Chique creëert in jouw interieur. De materialen zijn glamoureus en zwaar in donkere tinten zoals bijvoorbeeld donkere gordijnen van velours. Glans kan heel goed net als donker marmer en zwart hout. De kleuren die overheersen zijn zwart, goud, rood en, of donkerblauw. Toch hoeft het niet een donkere ruimte te worden, deze kleuren en materialen worden in deze woonstijl ook stijlvol toegepast in een wit interieur. Houd jij van chic, stijl en mag het er allemaal wel luxe uitzien? Dan is Lobby Chique jouw woonstijl!

Scandinavian Modern; design, kwaliteit en sfeervolle rust

Rustige, lichte interieurs met kwalitatieve materialen en strakke lijnen. Dat is de woonstijl Scandinavian Modern. Organisch en natuurlijke materialen, meubels en accessoires met ronde, afgeronde vormen en de inrichting in lichte tinten. En, natuurlijk, lichte houten meubelen. Het moderne accent komt terug in het grafische design, zoals op het behang. De kleuren die overheersen zijn wit gecombineerd met poederblauw, groen en roze. Scandinavian Modern straalt rust uit, kwaliteit maar ook warm comfort. Wie een voorkeur heeft voor mooi design, minimalisme en kwaliteit gecombineerd met sfeer, die wordt zeker warm van de woonstijl Scandinavian Modern!

Romantisch; zachte tinten en een tikje zoet in huis

De romantische woonstijl herken je aan zachte stoffen, lichte tinten, naturel accenten en natuurlijk een tikkeltje zoet in de inrichting of met de accessoires. Roze en crème kleuren doen het altijd goed in deze woonstijl maar ook een behang met fijne bloemenprint of een gordijn met een ingeweven florale print. Qua inrichting passen de sidetables, vitrinekasten en wollen plaids natuurlijk goed in dit interieur en een lichte houten vloer of een witgeschilderde vloer met zacht wollen vloerkleed maken het plaatje af. Geniet jij van een mooi veldboeket bij een klassiek servies op de salontafel, van zacht gefilterd licht dat naar binnen schijnt en een rijk versierde kroonluchter? Dan is de romantische woonstijl echt jouw stijl!

Technisch; strak, licht en voor de gadget-fan

De technische woonstijl heeft wel wat van het industriële en urban karakter in zich, maar is lichter. Fris wit is een opvallende toon in dit interieur gecombineerd met grafische elementen. De meubels zijn strak en glad en de inrichting is functioneel. Franjes en frutsels kom je in deze woonstijl niet tegen, wel gadgets en noviteiten. Liefhebbers van een strak, modern interieur zonder poespas en in lichte kleuren houden van deze technische woonstijl.

Naturel; puur natuur, onbewerkt en natuurlijk Wabi Sabi

Natuurlijke tinten, ruwe materialen, onbewerkt en natuurlijk Wabi Sabi. Zie je deze kenmerken, dan zie je de Naturel woonstijl. Wabi Sabi staat voor de perfecte imperfectie; de schoonheid van het vergankelijke en waar perfect gestylde kamers uit den boze zijn. De meest voorkomende tinten in deze interieurs zijn natuurlijk naturelle tinten zoals bruin, zwart en vergrijsd maar ook grove garens en aquarel-achtige dessins zie je hierin terug. Houd jij van puur natuur en wil je het liefst onbewerkte materialen in jouw interieur? Dan is jouw woonstijl Naturel.

Botanisch Shabby; organische woonstijl met bladerenprints en variëteit aan meubels

Botanische prints en shabby chic zijn termen die je vast al kent; de grote groene bladeren in dessins en een inrichting die bestaat uit bij elkaar verzamelde meubels. De trend Botanisch Shabby voegt dat samen; grote, groene elementen en prints van bladeren samen met een willekeur van meubels die toch heel goed combineren. Met kleuren als groen, oker en bruin, botanische dessins en natuurlijke materialen zoals een bamboe vloer of karpet is dit een opvallende, haast organische woonstijl. Een plek waar je je snel op je gemak voelt dankzij het natuurlijke element en doordat de meubels een aangenaam geheel vormen. Hoeft het voor jou niet allemaal zo netjes en precies maar houd jij wel van de natuur, pure materialen en sfeer? Dan voel jij je thuis in een Botanisch Shabby interieur.

Creëer jouw persoonlijke interieur met jouw eigen woonstijl!

Het mooie van woonstijlen is dat ze nooit een-op-een gekopieerd worden. Je pakt eruit wat jou bevalt en voegt toe wat je ook mooi vindt. Die eigen invulling die je aan jouw woonstijl geeft, maakt jouw interieur nog persoonlijker en absoluut uniek. Wij helpen je daar graag bij; zowel bij het vinden van jouw woonstijl als het creëren van jouw persoonlijke interieur. Kom eens naar een van onze winkels voor de vele voorbeelden in materialen, kleuren en combinaties en natuurlijk voor een woonadvies op maat. Maak je nu een afspraak? Dan zien we je snel!

Gepubliceerd op: 14/05/2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: