HIER TE KOOP

Winterse sfeer voor de ramen

In de winter slaat het weer zo om van snijdend koud naar guur en regenachtig. Het ene moment schijnt een stralende zon onze kamers in maar net zo makkelijk is het dagen achtereen somber. Die typische winterse sfeer kun je ook in jouw interieur toelaten als je de juiste keuze maakt met raamdecoratie.

Sfeer door gordijnen

’s Winters wil je binnen een fijne plek vinden waar je je terug kunt trekken, een sfeervolle, aangenaam warme plek. Met gordijnen geef je al snel die sfeer aan jouw interieur; een dikkere stof of een gordijnstof met een rijk motief voelt knus aan. En kies je voor accessoires in dezelfde tint, zoals dekens en kussens op de bank, dan trek je die comfortabele sfeer door in de ruimte. Met zo’n interieur spreekt het toch voor zich dat je je opkrult op de bank met een warme chocomel voor een nieuwe Netflix-serie?!?

IJzige tinten in een winters interieur

Houd je juist van de winter om die verstilde kou die de wereld wat lijkt te vertragen? Dan breng je die sfeer naar jouw interieur! Met ijzige tinten in de raamdecoratie krijg je al snel diezelfde koele uitstraling. Lichte blauwtinten, wit en zeegroen zijn van die ijzige kleuren. En combineer je het met rijke stoffen zoals wol of linnen of juist een diepere blauwe kleur, dan voorkom je dat het in huis te kil wordt. Hang bijvoorbeeld lichtblauwe, transparante vouwgordijnen voor het raam gecombineerd met dikke, gevoerde gordijnen in een donkere tint.

Raamdecoratie voor de winter

Om ook binnen van het mooie winterweer te kunnen genieten, is het fijn als je voor raamdecoratie kiest waarmee je gemakkelijk naar buiten kijkt zonder direct al jouw privacy op te moeten geven. De Duette®Shades zijn daar een mooi voorbeeld van. Deze kun je bijvoorbeeld halverwege het raam fixeren. Combineer je deze raamdecoratie met gordijnen, dan heb je gelijk een warme sfeer in huis die het behaaglijk maakt als je dat wenst en toch die typische winterse sfeer naar binnen laat als jij dat wilt.

Warmte in huis met kleuren en gordijnen

Vind jij het ronduit onaangenaam en guur buiten en houd je meer van warmte? Dan breng je zeker in deze winterse tijd de warmte terug in het interieur met jouw keuze in raamdecoratie. Rode, oranje of bruine tinten in combinatie met crème of goudkleuren doen het dan altijd goed. Kies ook voor deze kleuren in de rest van het interieur zoals met de stof van een bankje of stoel, kussentjes of een grand foulard. Gordijnen gecombineerd met Duette®Shades, vouwgordijnen of plisségordijnen in een warme kleurencombinatie zorgen er dan voor dat het licht dat binnenvalt, direct een warme gloed in de kamer brengt.

Kies winterse raamdecoratie die bij jou past met ons advies

Zeker in de winter als we meer binnen zijn, is het dé tijd om ook daar de sfeer aan te brengen die je op dat moment graag om je heen hebt. Kies dus voor raamdecoratie die past bij dit jaargetijde, trek die sfeer door in de rest van het interieur en het overwinteren wordt bijzonder aangenaam. Wil je advies welke soort raamdecoratie geschikt is om de winterse sfeer die jij zoekt, in jouw interieur te brengen? Dan kun je altijd bij ons langskomen voor een persoonlijk advies!

Gepubliceerd op: 24/12/2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: