HIER TE KOOP
VRAAG ADVIES

Combineer eens met een rolgordijn

Het combineren van raamdecoratie is niet alleen slim, het is ook heel sfeervol! Juist door die combi kun je een bepaalde woonstijl benadrukken, kleur of rust in de kamer brengen en met een mooie combinatie van gordijnen of andere raamdecoratie, maak je de kamer echt af.

Hip, warm of stijlvol

Rolgordijnen zijn bijvoorbeeld ideaal om mee te combineren. Alleen een rolgordijn voor het raam oogt soms wat kil en steriel. Maar in combinatie met andere raamdecoratie wordt het ineens hip, warm of heel stijlvol!

Transparante en verduisterende gordijnstoffen combineren

Een voor de hand liggende combinatie is natuurlijk die waarin je verschillende soorten transparantie combineert. Zoals ragfijne in-betweens samen met verduisterende rolgordijnen. Deze raamdecoraties samen zijn sowieso heel handig; de in-betweens hinderen overdag directe inkijk en zorgen voor sfeer in huis. En gaan ’s avonds de rolgordijnen naar beneden, dan kan niemand meer naar binnen kijken.

Kleuren en dessins met uni-tinten

Ook door met kleuren of dessins te combineren, ontstaan verrassende effecten. Kijk bijvoorbeeld eens naar een rolgordijn in een uni-tint samen met een transparant gordijn met mooi printje. Of kies voor een gordijn met verschillende structuren of wevingen in de stof. Dit effect is heel speels en geeft karakter aan het interieur!

Combi’s in materialen

Een bijzondere optie is ook om in materialen te combineren. Wie van natuurlijke effecten houdt, of bijvoorbeeld een urban of industrieel interieur heeft, die zou eens moeten kijken naar het effect van linnen overgordijnen bij duo-rolgordijnen. In de juiste kleurenset is dit een heel aangename combinatie die ook het geluid dempt in de ruimte.

Betere akoestiek en minder warmteverlies

Want behalve dat de combinaties in kleuren, materialen en stofdiktes bepalend zijn voor de sfeer en uitstraling in huis, geven ze ook echt meerwaarde. Zo kun je door rolgordijnen te combineren met overgordijnen van een dikkere stof, de akoestiek veel aangenamer maken en de ruimte isoleren zodat je minder warmte verliest.

Welke combinatie met rolgordijnen is het mooist voor jouw huis?

Kortom, combineer je rolgordijnen met gordijnen dan heb je zowel een slimme als sfeervolle set raamdecoratie in huis! Welke combi het beste past in jouw huis, hangt natuurlijk af van jouw smaak, woonstijl en woonwensen. Wil je daar eens persoonlijk advies in? Maak dan een afspraak bij een van onze interieurstylistes. Zij bespreken graag met jou de opties en kunnen je adviseren welke combinatie het mooist zal zijn voor jouw huis!

Gepubliceerd op: 8 april 2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: