HIER TE KOOP
VRAAG ADVIES

Deel je ruimte op met raamdecoratie

Slimme inrichtingstips voor open ruimtes zijn altijd welkom! En…. ze hoeven niet ingewikkeld te zijn. Want een extra kamer creëren betekent echt niet dat je meteen een aannemer of handige klusser hoeft te zoeken. Een paar roomdividers die je zelf plaatst et voilá, klaar is de aparte ruimte.

Van studentenkamer tot ruime loft

Of je nu in een ruime loft woont of in een kleine studentenkamer, als je alles moet doen in een ruimte is het handig om die op te delen. Zo kun je bijvoorbeeld slapen scheiden van studeren of een subtiele scheiding aanbrengen tussen een werkhoek en de zithoek. En die ruimte opdelen, dat doe je dus met een scheidingswand ofwel roomdivider.

Paneelgordijn als roomdivider

Een roomdivider kan gemaakt worden van een kast. Handig want daarin kun je direct spullen opbergen. Maar dat is ook best wel massief en soms wil je zo’n roomdivider op een plek waar een kast gewoon niet mooi staat. Dan kies je voor een paneelgordijn. Een paneelgordijn laat je op maat maken en in de stof die jij kiest. Van transparant tot verduisterend en in elke kleur en met elk dessin. Bovendien neemt een paneelgordijn veel minder ruimte in dan een kast waardoor je uiteindelijk meer woonruimte overhoudt. Superpraktisch dus!

Of een gordijn aan een stoere roede

Behalve de paneelgordijnen kun je ook gewone gordijnen kiezen om de ruimte op te delen. Je hangt aan het plafond heel subtiel wat rails om daaraan mooie transparante gordijnen te hangen. Is de ruimte wat robuuster ingericht, bijvoorbeeld in een urban woonstijl? Dan is zo’n grote stalen gordijnroede natuurlijk helemaal stoer!

Deel je ruimte op met jaloezieën

Ook jaloezieën kunnen gebruikt worden als roomdivider. Je hangt ze gewoon op of plaatst ze in een frame dat je op maat laat maken. Heb je een modern interieur? Dan zijn aluminium jaloezieën in een houten frame een echte aanrader! Wat jaloezieën als roomdivider extra leuk maakt, is natuurlijk de mogelijkheid om deze raamdecoratie net zo open of dicht te zetten als jij wilt. Wil je er weer een grote ruimte van maken? Dan trek je het ‘scherm’ omhoog. Wil je een subtiele doorkijk zodat je in alle ruimtes profiteert van het licht? Dan kantel je ze een beetje schuin. En voor totale privacy gaan ze gewoon helemaal dicht.

Ook voor kantoor

Zo’n roomdivider is natuurlijk harstikke handig voor thuis maar ook voor kantoor. Want zo’n kantoortuin lijkt vaak ideaal en heel erg trendy, maar soms heb je gewoon even wat afzondering nodig. Om te vergaderen of omdat je een plek wilt waar mensen even kunnen relaxen rond het koffieapparaat. Ook dan is het mogelijk om de ruimte op te delen in meerdere ruimtes via raamdecoratie.

Advies over raamdecoratie als roomdivider? Ga naar Stikkelbroeck

Kortom, met raamdecoratie als roomdivider kun je letterlijk alle kanten op. Kun je echter zelf niet zo goed bepalen wat de beste optie voor jouw woonsituatie is? Vraag ons dan om advies! Bij Stikkelbroeck in Brunssum kun je een interieurspecialist spreken die je graag tips geeft over hoe jij jouw ruimte het beste kunt opdelen.

Gepubliceerd op: 20 augustus 2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: