HIER TE KOOP
VRAAG ADVIES

Kies voor raamdecoratie op maat

Bij de aanschaf van raamdecoratie heb je talloze keuzes in soorten raamdecoratie (gordijnen, plissés, rolgordijnen, jaloezieën en veel meer), maar ook uit kleuren, dessins, plooibreedtes, afwerkingen, materiaal en de manier van bevestigen. En dan kun je ook nog kiezen uit de standaard raamdecoratie die je in vaste maten bij elke willekeurige bouwmarkt kunt kopen en uit maatwerk in raamdecoratie. Waarom je naast al die keuzes die je al moet maken, ook nog zou kiezen voor maatwerk? Dat leggen we je hier uit.

Maatwerk voorkomt (dure) miskopen

Allereerst is het een misvatting dat raamdecoratie die op maat gemaakt wordt, ook altijd duurder is. De prijs hangt onder meer af van het soort materiaal en de kwaliteit. En vooral dat laatste kan bij een goedkope variant een groot verschil uitmaken. Wat denk je bijvoorbeeld van een leuke set jaloezieën die je in de badkamer hangt? Als het niet van hoogwaardig aluminium gemaakt is, inclusief de bovenbak, dan begint het binnen de kortste keren te roesten. Gevolg is dat je na enige tijd toch weer een nieuw setje koopt. En dan ben je per saldo duurder uit dan als je meteen voor goede kwaliteit had gekozen die jarenlang meegaat.

Perfect passend

Ook wil je waarschijnlijk wel raamdecoratie die perfect passen bij jouw raam. Een gordijn dat net te kort, net te lang of juist wat te smal is, ziet er niet uit en laat bovendien nog licht door ook. Datzelfde geldt voor gordijnstoffen die meer licht doorlaten dan je had verwacht. Het ziet er dan misschien wel mooi uit, maar als je steeds last hebt van het licht dat naar binnen schijnt, is dat niet zo prettig. En wat dacht je van een hor die niet perfect past? De belangrijkste functie, het weren van insecten en pollen, werkt dan niet meer waardoor je wel last van ongedierte of hooikoorts zult hebben in huis.

Advies van specialisten

Met maatwerk weet je zeker dat je een perfect resultaat krijgt. Niet alleen omdat het in vakkundige ateliers door ervaren coupeuses gemaakt wordt, maar ook omdat je bij de zoektocht naar raamdecoratie advies krijgt van specialisten. Zij letten op details waar je als consument vaak geen weet van hebt. Zoals zo’n bovenbak bij jaloezieën. Als die in een vochtige ruimte komt te hangen, is het belangrijk dat het van aluminium gemaakt is. Of dat je een gordijnstof hebt die vocht- en schimmelwerend is.

Rekening houden met details

Maar ook het exact inmeten, letten op details zoals een smalle glaslijst of een kozijn van kunststof. De vakmannen van Stikkelbroeck weten wat daarbij de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Zo word je behoed voor een miskoop en heb je geen gordijn voor het raam dat er eigenlijk niet in past. Zoals een plisségordijn met een te brede plooi voor de glaslijst van jouw raam. Of een rolgordijn dat niet mooi aansluit op het raam omdat er geen rekening is gehouden met de raamklink. Wij kijken naar al dat soort details en adviseren hoe je daarmee om moet gaan. Zoals een contra-rollend rolgordijn om de klink te vermijden. Of een plisségordijn dat je bevestigt met de EasyClick zodat er geen kieren aan de zijkant zijn waardoorheen het licht naar binnen komt.

Veel mogelijk qua afwerking

Ook qua afwerking is er heel veel mogelijk bij de verschillende soorten raamdecoratie. Zoals een ladderband bij jaloezieën die de gaatjes van de lamellen bedekt. De keuze voor wel of geen voeringstof in het gordijn en welke voering dan. Of de plek waar je de baleinen op een vouwgordijn laat plaatsen; aan de voor- of achterzijde? Een keuze die bepalend is voor de uitstraling van de vouwgordijnen en dus zorgt of ze wel of niet in jouw interieur passen. Deze en nog veel meer opties worden je verteld én je wordt daarin geadviseerd als je voor maatwerk kiest.

Maatwerk in raamdecoratie levert het beste resultaat, van Stikkelbroeck

Maatwerk in raamdecoratie is dus vooral een slimme keus. Het zorgt ervoor dat je zeker weet dat je een perfect eindresultaat hebt. Omdat het uitstekend past, zorgvuldig is afgewerkt en zowel qua look als mogelijkheden helemaal past bij jouw interieur, jouw woonstijl en jouw wensen. En, het scheelt natuurlijk dat je niet zelf door dat enorme aanbod van mogelijkheden hoeft te gaan omdat een interieurspecialist je daarbij helpt. Zoals die van Stikkelbroeck. Wil jij dat ook? Dan kun je altijd bij ons terecht voor een persoonlijk advies.

Gepubliceerd op: 5 maart 2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: