HIER TE KOOP
VRAAG ADVIES

“Zo koos ik mijn gordijnen”

“Zo koos ik mijn gordijnen voor de restyling van de woonkamer”

Het opnieuw inrichten van mijn woonkamer ging niet over een nacht ijs, natuurlijk. Maar het is wel helemaal geworden zoals ik had gehoopt. En eigenlijk nog beter. Dankzij de tips en adviezen van een interieurstyliste. Samen met haar koos ik mijn gordijnen en daar ben ik heel blij mee. Met het resultaat maar ook met het gemak waarmee dit allemaal ging.

Woonideeën van Pinterest

Want eerlijk gezegd zag ik er vooraf best tegenop. ‘Even een woonkamer restylen’ is allesbehalve ‘even’. Ik heb heel wat uurtjes op internet rondgesurfd en op Pinterest woonideeën opgedaan. Van die foto’s had ik ook een collage gemaakt van wat ik echt mooi vond maar ook wat ik absoluut niet in huis wilde. Dat hielp wel maar daarmee had ik nog niets besteld voor in huis. Het echte werk moest dus nog beginnen.

Styliste bij Stikkelbroeck

Uiteindelijk heb ik foto’s van mijn woonkamer gemaakt en dat samen met een tekening met alle afmetingen erop meegenomen naar de interieurspecialisten van Stikkelbroeck in Brunssum. Daar had ik een afspraak gemaakt met een styliste. Zij bekeek alles, hoorde mijn verhaal aan en nam samen met mij die Pinterest-collages door.

2 lagen gordijnen

Zij kreeg al snel een beeld wat ik voor woonstijl bedoelde en wat mooi zou staan in mijn woonkamer: “Sfeervol met een rustige, moderne basis en een warm accent”. Daarom adviseerde ze mij ook om 2 lagen gordijnen te nemen. Gordijnen brengen van zichzelf al een fijne sfeer maar door ze te combineren, krijg je ook meer diepte in huis. En het is heel praktisch.

In-between + gevoerd gordijn

Met een transparant gordijn, een in-between, heb ik een mooi gordijn voor overdag. Hierdoor wordt het licht heel aangenaam gefilterd en kan ik rustig in huis zitten zonder dat iedereen zo naar binnen kijkt. En voor ’s avonds heb ik gevoerde gordijnen gekozen. Dan heb ik ’s avonds ook privacy en het dempt het geluid meteen wat wel zo fijn is aangezien ik gladde muren en een harde vloer heb.

Gordijnstoffen op grote stalen

Qua kleuren leek het mij heel moeilijk om te kiezen maar gelukkig hadden ze bij de interieurspecialist allerlei grote stalen gordijnstoffen. Zo kon ik de gordijnen op groot formaat naast elkaar hangen en kreeg ik een goed beeld van hoe het eruit zou komen te zien. Uiteindelijk heb ik een diepe turquoise-blauwe tint gekozen bij een grijs-blauwige in-between. Een combinatie die ik zelf niet zo snel zou bedenken maar deze suggestie van de styliste pakte heel goed uit. Het staat heel mooi nu in huis!

Zonder zorgen mijn woonkamer gerestyled!

Toen de keuze eenmaal was gemaakt, werden thuis de maten ingemeten en zijn de gordijnen korte tijd later al geplaatst. Met een mooie brede roede en nonchalante plooien dankzij de roestvrijstalen ringen. Het eindresultaat is perfect en echt beter dan ik zelf had kunnen bedenken! Zonder zorgen mijn woonkamer restylen? Dat is gelukt dankzij de tips en adviezen van de styliste bij Stikkelbroeck!

Gepubliceerd op: 30 juli 2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: