HIER TE KOOP
VRAAG ADVIES

Jaloezieën voor elk raam

Jaloezieën zijn er in hout en aluminium en in smalle, brede en extra brede latjes. En in al die varianten kun je ook nog kiezen uit heel veel kleuren en heel veel afwerkingen. Je kunt dus gerust stellen dat er jaloezieën zijn voor elk raam. Maar welke jaloezie past dan het beste bij jouw raam?

Houten en aluminium; voor elk interieur de juiste jaloezieën

Allereerst kunnen zowel de houten als aluminium jaloezieën eigenlijk in elk type interieur. Houten jaloezieën geven een industrieel of stoer interieur een zachte touch terwijl aluminium bij een kleurrijke of retro inrichting het ook heel goed doet. De afwerking en combinatie met andere raamdecoratie bepaalt dus eigenlijk of het combineert in jouw interieur. En natuurlijk voor welke ruimte je jaloezieën nodig hebt.

Aluminium voor vochtige ruimtes

Wil je jaloezieën in een vochtige ruimte kies dan voor aluminium jaloezieën. Alle onderdelen zijn van aluminium gemaakt. Houten jaloezieën doen het heel goed in woonkamers en slaapkamers door de natuurlijke sfeer die ze er brengen.

Afwerking met ladderband of in retro-stijl

Qua afwerking is er ook veel mogelijk. Zo kun je jaloezieën laten voorzien van een ladderband waardoor de sleufgaten tussen de lamellen bedekt worden. De stof van deze ladderband kan van de gordijnstof gemaakt worden waarmee je de jaloezieën combineert. Vooral bij hout en aluminium geeft dat een heel mooi effect. De zachte stof van de gordijnen met het natuurlijke hout of stoere aluminium geeft een eigen touch aan elk interieur. Een andere optie is de retro-afwerking bij aluminium jaloezieën; het mechanisme wordt dan getoond wat een bijzonder stoer en industrieel accent is.

Ideale zonwering

In alle gevallen zijn jaloezieën een ideale vorm van zonwering; of je nu kiest voor smalle of brede lamellen, door ze in de gewenste stand te kantelen bepaal je zelf de mate van lichtinval. Wil je overdag wel het licht filteren maar niet meteen binnen in het donker zitten, dan is het mooi om ze te combineren met in-betweens. Deze transparante of semi-transparante gordijnstof filtert het licht op een natuurlijke manier terwijl je de jaloezieën dan maar deels hoeft te kantelen. Dikke, gevoerde gordijnen zijn juist een aanrader als je het geluid wilt dempen, bijvoorbeeld in een industrieel interieur met veel harde materialen zoals beton, staal en glas.

Jaloezieën op maat gemaakt

Er zijn dus jaloezieën voor elk raam, wat voor raam je ook hebt. Want ook bij draaikiepramen, dakramen of ramen in aparte vormen kunnen ze geplaatst worden. Jaloezieën worden op maat gemaakt zodat ze altijd precies passen. En is het raam niet makkelijk bereikbaar? Kies dan voor elektrische bediening zodat je ze zonder gedoe kunt openen, dichtdoen of kantelen.

Meer weten of ramen laten inmeten? Ga naar Wouters Werelds Wonen in Chaam

Voor meer informatie, mooie voorbeelden en natuurlijk een persoonlijk advies ga je naar Wouters Werelds Wonen in Chaam. Deze kan alle vragen over jaloezieën voor jouw ramen beantwoorden en ook de ramen inmeten zodat je zeker weet dat ze perfect zullen passen!

Gepubliceerd op: 22 januari 2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: