HIER TE KOOP
AFSPRAAK MAKEN

Aluminium jaloezieën : de voordelen

De voordelen van volledig aluminium jaloezieën

Houd jij wel van een strak interieur? Dan moet je echt eens kijken naar aluminium jaloezieën! Die zijn er in meer kleuren dan je waarschijnlijk verwacht. Ook kunnen ze op verschillende manieren afgewerkt worden. En ze hebben veel voordelen. Met het fraaie design en het slimme ontwerp zijn aluminium jaloezieën dus eigenlijk gewoon een heel slimme én aantrekkelijke keuze voor jouw interieur!

Vochtbestendig

Aluminium jaloezieën worden vaak met een stalen bovenbak geleverd. Dat ziet er op het eerste oog prima uit maar wie het in een badkamer of keuken ophangt, komt er al snel achter dat het toch niet ideaal is. Staal roest immers en dat geeft geen fraai beeld. Gelukkig kunnen deze jaloezieën geheel in aluminium geleverd worden. Dat maakt het niet alleen heel robuust om te zien, ze zijn ook tegen al het vocht bestand.

Roze, blauw, zwart, wit, metaalkleur en veel meer….

Wie denkt dat jaloezieën van aluminium enkel in staalkleuren geleverd kunnen worden, heeft het mis. Van poederroze tot nachtblauw en van inktzwart tot parelwit. Er zijn talloze kleuren mogelijk en zelfs combinaties van 2 of 3 kleuren in 1 jaloezie! Zo kun je deze stoere raamdecoratie dus optimaal afstemmen op het interieur of op andere raamdecoratie die je erbij hangt.

Smalle, heel smalle, brede en heel brede aluminium lamellen

In een klein raam staan smalle lamellen mooier terwijl een groot raam best een stevige lamel kan hebben. Gelukkig zijn aluminium jaloezieën er in veel verschillende maten; zo is de smalste lamel slechts 16 mm terwijl de breedste maar liefst 70 mm meet. Welke afmeting de ramen in jouw interieur dus ook hebben, er is altijd een bijpassende jaloezie voor te vinden!

Volledig aluminium of juist stoer retro?

Kies je voor volledig aluminium jaloezieën, dan kun je ervoor kiezen om alle onderdelen in dezelfde kleur te laten uitvoeren. Dus bovenbak, lamellen en de bedieningsstang in de kleur van jouw keuze. Dat geeft een strakke maar ook heel rustige uitstraling! Houd je meer van een industriële look? Dan ga je voor de retro-afwerking. Daarbij is de bovenbak weggelaten waardoor je het binnenwerk ziet. Dit metalen mechanisme kan in 2 kleuren geleverd worden; metaal of brons.

Afwerking naar wens

Ook wat de andere afwerking betreft is er veel mogelijk met aluminium jaloezieën. Zo kun je voor een ladderband in plaats van een ladderkoord kiezen. Deze bedekt de gaatjes waardoorheen het touw loopt zodat er extra verduistering is. De bediening kan zowel met de hand als elektrisch en wil je de jaloezieën voor een schuin of kantelraam plaatsen? Dan kies je voor de uitvoering met spandraden waardoor ze in elke positie mooi recht blijven hangen.

Ideale lichtfiltering

Zeker als je kiest voor een ladderband maken aluminium jaloezieën een ruimte al snel goed donker. Maar ze zijn ook ideaal om het licht naar wens te filteren. Of je ze nu helemaal open zet of een beetje kantelt voor een subtiele lichtinval, de jaloezieën zorgen ervoor dat er precies zoveel licht in huis is als jij wenst.

Raamdecoratie-combinatie

De aluminium jaloezieën doen het vanzelfsprekend goed in een modern en industrieel interieur maar combineren ook prima met andere raamdecoratie. Wordt het bijvoorbeeld net wat te kil met enkel metalen raambekleding? Dan hang je er transparante gordijnen voor waarvan de tint weer terugkomt in stoffen accessoires in de ruimte zelf.

Ook aluminium jaloezieën in jouw interieur? Vraag om advies!

Naast de vele voordelen bieden aluminium jaloezieën dus ook veel mogelijkheden. Ben je benieuwd of ze ook in jouw interieur een aanwinst zullen zijn? Vraag het dan eens aan een interieurstyliste. Bij MrWoon kun je altijd een vrijblijvende afspraak daarvoor maken.

Het gratis MrWoon magazine boordevol wooninspiratie

Bestel een exemplaar van ons nieuwste magazine

Advies en service van jouw lokale vakman

Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Gepubliceerd op: 23 juli 2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: