HIER TE KOOP
AFSPRAAK MAKEN

Ontdek de perfecte plooi voor jouw gordijnen.

Gordijnen zijn meer dan alleen functioneel; ze bepalen ook de sfeer en uitstraling van jouw interieur. Naast de keuze voor stof, kleur en voering, is er nog een belangrijk aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien: de plooi. De plooi van jouw gordijnen bepaalt niet alleen de uitstraling, maar ook de functionaliteit. In deze blog leggen wij je graag uit welke gordijnplooien er zijn, zodat je de perfecte keuze kunt maken voor jouw ramen.

Welke plooien zijn er?

Stijlvol: De enkele plooi is een klassieker die perfect past bij zware gordijnen zoals velours of verduisterende stoffen.

Royale allure: Ben je fan van een luxe uitstraling? Dan is de dubbele plooi (ook wel vlinderplooi genoemd) jouw match. Deze plooi creëert een voller effect en is ideaal voor soepele stoffen zoals in-betweens en vitrages.

Strak en chique: De Daq-plooi of daq retourplooi, deze nieuwe, strakke plooi voegt net dat beetje extra toe aan je gordijnen. Door de bovenkant van de dubbele plooi vast te stikken ontstaat er een ‘daqje’, wat zorgt voor een prachtig chique maar toch strak effect.

Modern en elegant: Voor een strakke, moderne look is de wave-plooi helemaal in. Deze plooi is geschikt voor alle soorten gordijnen, van luchtige stoffen tot gevoerde exemplaren. De golvende plooien creëren een echte design-statement. Kies altijd kamerhoge gordijnen bij de wave-plooi.

Bovendien, bij een wave-plooi gebruik je speciale waverunners om die perfecte golvende look te behouden, zelfs wanneer je de gordijnen volledig dichttrekt.

Klaar om te kiezen?

Nu je bekend bent met de verschillende plooien en hun voordelen, is het tijd om de perfecte match voor jouw ramen te vinden. Heb je behoefte aan persoonlijk advies of hulp bij het maken van je keuze? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons,  De Bossche tapijtschuur in Den Bosch. Wij staan klaar om je verder te helpen.

Laat je inspireren

Op onze website vind je een ruime collectie gordijnen in diverse stoffen en kleuren. Daarnaast tonen we je met inspirerende foto’s hoe je de gordijnen perfect kunt combineren met binnenzonwering.

Met de juiste plooi maak jij van jouw gordijnen echte blikvangers!

Maak daarom voor het perfecte advies snel een afspraak bij De Bossche tapijtschuur in Den Bosch. Wij staan voor je klaar en voor elk raam hebben wij het mooiste aanbod!

Gepubliceerd op: 2 april 2024

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: