HIER TE KOOP
VRAAG ADVIES

EasyClick, raamdecoratie zonder boren

Al maanden voor de verhuizing naar mijn nieuwe appartement was ik druk met de inrichting; met welke interieurstijl en kleuren zou het een comfortabel thuis worden? Dat de gordijnen erbij moesten passen, sprak voor zich. Maar ik wilde ook dat ze de ruimte konden verduisteren, overdag inkijk blokkeren en toch voldoende licht doorlaten. Dat leek me geen makkelijke opgave maar niets was minder waar. Bij de woonwinkel vertelden ze mij over EasyClick, en dat werd mijn easy choice in raamdecoratie!

EasyClick: Geen gaatjes in het kozijn

EasyClick is een handig aluminium frame met daarin raamdecoratie. Dat frame plaats je in het kozijn zonder dat er geboord moet worden. Dat vond ik heel fijn, want wie weet wat ik over 5 jaar voor de ramen wil hangen? Wat ik dan ook voor gordijnen kies, ik heb dan sowieso geen gaatjes in de kozijnen! Ook nu had ik overigens volop keuze; EasyClick is er met plissés, Duette Shades® of jaloezieën.

Advies van de interieurspecialiste

Na een adviesgesprek met de interieurspecialiste heb ik gekozen voor plisségordijnen in de top-down, bottom-up-uitvoering. Voor de slaapkamer met een draaikiepraam werd het de Day & Night-versie met een inzethor. Zo heb ik daar overdag wel daglicht zonder dat iedereen naar binnen kan kijken en is het ’s avonds en ’s nachts gewoon helemaal donker. Bij de keuken en in de huiskamer heb ik de plissés met een handgreep, dus geen gedoe met koorden. En ik kan ze in het midden plaatsen zodat het zicht toch wat geblokkeerd is terwijl ik wel zelf naar buiten kan kijken. Ik vind het echt ideaal!

Bijpassende kleuren

Ook over de kleurstelling ben ik heel tevreden. Dat was nog best lastig want die plissés zijn er in zoveel kleuren dat kiezen niet gemakkelijk is. De interieurspecialiste hielp mij hier heel goed bij. Ik liet zien wat ik al uitgekozen had qua meubels en welke stijl mij aanspreekt en zij adviseerde daar mooie en verrassende kleurenschema’s bij. Ze kwam met ideeën die ik niet zelf had kunnen verzinnen maar nu de plissés thuis hangen, is het heel sfeervol!

Inmeten, op maat maken en erin klikken

Wat overigens heel fijn was, was dat ze de ramen bij mij kwamen inmeten. Zo’n EasyClick-frame werkt natuurlijk alleen als het ook echt goed aansluit. Gelukkig hoefde ik dat meten niet zelf te doen. Een van de mensen van die interieurzaak kwam thuis alle ramen opmeten waarna het allemaal op maat werd gemaakt. Daarna was het een kwestie van de kozijnen schoonvegen met het doekje dat erbij zat, het frame erin klikken en klaar. Echt easy dus!

Easy, dankzij echte vakmensen

Inmiddels geniet ik elke dag van mijn mooie gordijnen! En tijdens die drukke periode voor en tijdens het verhuizen was het heel fijn dat ik kon vertrouwen op de vakmensen van de woonwinkel. Zowel voor het advies in kleuren en stoffen als bij het inmeten en plaatsen. Dat maakte het allemaal net even wat makkelijker, meer easy dus ;-).

Wil jij ook persoonlijk advies over de EasyClick? Vraag het dan aan jouw lokale vakman via MrWoon.

Het gratis MrWoon magazine boordevol wooninspiratie

Bestel een exemplaar van ons nieuwste magazine

Gepubliceerd op: 2 april 2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: