HIER TE KOOP
VRAAG ADVIES

Schuine ramen? Kies voor deze raamdecoratie

Schuine ramen zoals op een zolder of in een erker zijn superhandig omdat ze veel licht binnenlaten. Maar het kiezen van de juiste gordijnen hiervoor lijkt misschien lastiger. Toch is dat niet het geval; er zijn verschillende soorten raamdecoratie die perfect passen bij schuine ramen. En gelukkig zijn ze er ook nog in allerlei soorten stoffen, kleuren, tinten en dessins en van transparant tot verduisterend. Wat wil je nog meer?

Warmte of licht weren in een serre of kamer met schuin dak

Heeft jouw huis zo’n prachtige serre met glas rondom én bovenop? Of zo’n gave grote kamer met hoge ramen die ook doorlopen in het schuine dak? Dan heb je over lichtinval niet te klagen! Maar soms is dat licht teveel van het goede omdat je gewoon overdag wilt werken zonder storend licht. Of omdat je de warmte wilt weren die door al die ramen naar binnen komt. Kies dan raamdecoratie die je kunt instellen op de gewenste stand en die ook nog bij jouw interieur past.

Duette® Shades voor schuine ramen

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de stijlvolle Duette® Shades voor schuine ramen. Dit gordijn heeft die mooie honingraatstructuur die isoleert en een energiebesparing tot 25% kan opleveren. Ook laten deze stoffen voldoende licht door zodat je kunt werken zonder dat het licht storend is. Wil je liever gewoon gordijnen die het binnen echt donker maken? Dan laat je ze maken met een verduisterende stof. Duette® Shades kun je ook in afwijkende vormen toepassen, ideaal voor ronde en driehoekige ramen.

EasyClick en top-down bottom-up

Een ander voordeel van de Duette® Shades is dat ze met een EasyClick-systeem gemonteerd kunnen worden. Je klikt de geleiders met klemsteunen in het kozijn zodat er niet geboord hoeft te worden en er geen licht aan de zijkant van de gordijnen naar binnen kan kieren. Ook zijn de gordijnen gemakkelijk op elke gewenste hoogte te plaatsen door de top-down bottom-up-functie. Handig als je ze bijvoorbeeld in het midden van het raam wilt hangen.

Of rolgordijnen voor schuine ramen

Bij schuine ramen kun je natuurlijk ook rolgordijnen kiezen. Dankzij de handige zijgeleiding passen deze in elk schuin raam. Ook deze raamdecoratie kun je in de gewenste kleur en stof geheel op maat laten maken; van transparant tot verduisterend! Kun je niet kiezen, dan zijn er de duo-rolgordijnen; handig en sfeervol omdat je daarmee transparante stof combineert met dichte stof. Zo bepaal jij dus de mate van lichtinval en privacy op zolder, in de erker of waar je ook de schuine ramen hebt.

Voorkom verkleuren

Gordijnen die het teveel aan zonlicht moeten tegenhouden, kunnen natuurlijk ook verkleuren door dat zonlicht. En dat was nou net niet de bedoeling toen je die mooie stof of gave kleur uitkoos. Let daarom bij jouw gordijnkeuze ook op de soort stof en de tint als de ramen op het zuiden liggen. Zo verkleurt polyester minder snel dan linnen of katoen maar valt een verkleuring bij een felle of donkere kleur sneller op.

Gordijnen bij schuine ramen, draaikiepramen of dakramen?

Of je nu gordijnen zoekt voor schuine ramen, draaikiepramen of voor dakramen, alle genoemde raamdecoratie is hiervoor geschikt en in vrijwel elke gewenste uitvoering op maat te maken. Wil je advies wat het beste past jouw interieur? Maak dan nu een afspraak bij de interieurspecialist van MrWoon.

Het gratis MrWoon magazine boordevol wooninspiratie

Bestel een exemplaar van ons nieuwste magazine

Gepubliceerd op: 12 maart 2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: