HIER TE KOOP
VRAAG ADVIES

Ophangen van gordijnen: rails of roede?

Heb je eindelijk jouw keuze gemaakt tussen de vele soorten gordijnen, stoffen en kleuren, moet je bepalen hoe je de gordijnen gaat ophangen. Aan een gordijnrails of een gordijnroede, recht of met een bocht. De keuze in manieren waarop je gordijnen ophangt is uitgebreider dan je misschien wist. Wij praten je bij in dit blog over de mogelijkheden in ophangsystemen voor gordijnen.

Verschillende ophangsystemen voor gordijnen

De meest voorkomende manier om een gordijn op te hangen is de gordijnrails. In wit of aluminium wordt het strak tegen het plafond bevestigd zodat het niet opvalt. De gordijnen krijgen per plooi een haakje die in de ringetjes van de rails gehangen worden. De haakjes zijn in hoogte verstelbaar zodat het gordijn precies op maat opgehangen kan worden. Een gordijnroede is veel opvallender; de grote ronde metalen of houten stang wordt met haken aan de muur bevestigd waarna een gordijn met lussen of ringen gemakkelijk eromheen geschoven wordt.

Railroedes voor Wave-gordijnen

Kies je voor gordijnen met de mooie Wave-plooi, dan kunnen ze worden opgehangen aan een railroede; een ophangsysteem exclusief ontwikkeld voor het Wave-gordijn. Het gordijn blijft zowel open als gesloten in de mooie Wave-plooi dankzij speciale runners. Dit draaibare mechanisme in de rails is de plek waaraan de gordijnen bevestigd zijn. De railroede is er in verschillende uitvoeringen zoals rond, ovaal, vierkant maar ook in een design-uitvoering van rvs.

Gordijnen ophangen in bochten

Wil je gordijnen in de erker hangen of op een andere plek die rond loopt? Dan zijn er gordijnrails met bochten beschikbaar. Deze zijn in allerlei varianten te koop zodat het geheel op maat gemaakt kan worden. En ook de gordijnroedes zijn in bochten leverbaar. Ook mooi als je bijvoorbeeld geen gordijnen van muur tot muur hebt maar alleen voor het raam. Kies je dan voor een bocht aan beide uiteindes, dan vermindert de lichtinval die je anders langs de gordijnen hebt.

Meer weten of hulp bij het ophangen van de gordijnen?

Wil je meer weten over het ophangen van gordijnen, voorbeelden zelf zien of een persoonlijk advies? Dan maak je nu een afspraak met een interieurspecialist van MrWoon. Ook als je hulp wenst bij het monteren van de gordijnrails of gordijnroedes kun je bij ons terecht. Wij meten alles in, maken de gordijnen en het ophangsysteem op maat en zorgen ervoor dat alles netjes in jouw interieur opgehangen wordt.

Het gratis MrWoon magazine boordevol wooninspiratie

Bestel een exemplaar van ons nieuwste magazine

Gepubliceerd op: 26 februari 2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: