HIER TE KOOP
VRAAG ADVIES

Raamdecoratie voor een draaikiepraam

Een draaikiepraam is superhandig en met de vele opties in raamdecoratie die daarvoor geschikt zijn, wordt het ook nog eens een mooi onderdeel van jouw interieur. Of je nu sfeervolle of verduisterende gordijnen wenst, een hor moet plaatsen of zonwering nodig hebt, het kan helemaal naar jouw wensen en smaak in een draaikiepraam. Lees verder over raamdecoratie voor een draaikiepraam.

Draaistand of kiepstand

Een draaikiepraam is zo’n raam dat op twee manieren open kan; helemaal naar binnen draaiend en gekanteld waarbij alleen de bovenzijde open is. Heel makkelijk want zo kun je wel de ramen lappen als het nodig is, met de draaistand, en kan het raam ook veilig open blijven om de ruimte te luchten terwijl jij even weg bent, met de kiepstand.

EasyClick-systeem: raamdecoratie bevestigd in de kozijnen

Qua raamdecoratie is er dus voldoende keus voor draaikiepramen. Meestal is zo’n raam naast een gewoon, dicht raam geplaatst. Een gordijn dat dan voor beide ramen hangt is dan niet zo handig maar je kunt er wel voor kiezen om op elk raam een in-between gordijn te bevestigen en voor de gehele raampartij een verduisterend overgordijn. Of kies voor het slimme EasyClick-systeem. Daarmee bevestig je de raamdecoratie van jouw keuze in het kozijn van de ramen. Dit kan onder andere met plisségordijnen, jaloezieën en de mooie Duette® Shades.

Draaikiepraam met passende zonwering

Draaikiepramen openen naar binnen. Dus wil je overdag wel frisse lucht maar geen last van de zon, dan is zonwering aan de buitenzijde van het raam een mogelijkheid. Of je kiest voor raamdecoratie in het kozijn zoals semi-transparante plisségordijnen. Veel van die stoffen bevatten een coating waardoor ze licht en warmte weren en daarbij belemmeren ze de lichtinval. Hetzelfde effect heb je met duo-rolgordijnen, ook deze raamdecoratie past in het kozijn van een draaikiepraam en reflecteert de zon en warmte.

Inzethorren

Het fijne van draaikiepramen is dat ze een stukje open kunnen staan zodat er lekker frisse lucht naar binnen stroomt. Helaas komen pollen en insecten dan net zo snel mee! Bij draaikiepramen zijn horren aan de binnenzijde niet mogelijk maar je kunt wel inzethorren op maat laten maken. Deze horren zijn er voor houten en kunststof raamkozijnen en plaats en verwijder je heel gemakkelijk zonder dat het kozijn schade oploopt. Heb je last van hooikoorts, dan kun je het beste kiezen voor een inzethor met pollenwerend gaas, die houdt dan ruim 90% van alle pollen tegen.

Interieuradvies, ook voor raamdecoratie bij draaikiepramen

Steeds meer huizen worden opgeleverd met draaikiepramen of openslaande ramen worden daarnaar omgebouwd en dat is niet zo vreemd. Want met de ruime keuze in raamdecoratie voor draaikiepramen heeft dit type raam eigenlijk alleen maar voordelen. Of je moet moeite hebben met het ruime aanbod. Wil je daar hulp bij? Maak dan nu een afspraak voor een persoonlijk interieuradvies bij MrWoon.

Het gratis MrWoon magazine boordevol wooninspiratie

Bestel een exemplaar van ons nieuwste magazine

Gepubliceerd op: 2 januari 2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: