HIER TE KOOP
VRAAG ADVIES

Trends in raamdecoratie 2018

Ook in 2018 zien we trends in raamdecoratie die het voorgaande jaar al zijn ingezet, zoals de velours gordijnen. Deze mooie, zware gordijnen van de bekende rijke stof zien we in 2018 in trendy kleuren zoals nikkel, petrol en donkergrijs. Prachtige stoffen die elk interieur warmte, luxe en comfort bieden. MrWoon zet hier voor jou op een rijtje welke mogelijkheden deze mooie gordijnstoffen jou bieden.

Fluwelen of velours gordijnen

Een van de belangrijkste trends van 2018 is velours. Velours gordijnen worden ook vaak fluwelen gordijnen genoemd. Feitelijk zijn het dezelfde stoffen; velours is namelijk de Franse naam voor fluweel. Kenmerkend is de soepele, zachte stof met een subtiele glans die er als een vleug overheen ligt. Velours is in vele kleuren verkrijgbaar, ook in de trendkleuren.

Combinaties met breisels

De rijke, klassieke stoffen worden in 2018 gecombineerd met natuurlijke materialen zoals wol. Gebreide kussenovertrekken of grote, gebreide plaids voor op de bank in contrasterende kleuren. Of ga juist voor mix-and-match en kies kussens op de bank in dezelfde warme tint en stof als de velours gordijnen voor het raam!

Velours gordijnen in industriële interieurs: functioneel en trendy

Een favoriete interieurstijl is nog altijd de industriële trend met veel harde materialen zoals beton, staal en glas gecombineerd met hout. Maar in zo’n interieur wordt het al snel heel gehorig. Velours gordijnen zijn dan een functionele maar ook trendy oplossing; het dempt het geluid, brengt warmte in huis en zorgt voor veel meer sfeer. Bovendien combineren de vele warme kleuren van velours uitstekend met de grijze, witte en zwarte tinten die veelvuldig in een industrieel interieur voorkomen.

Trendkleuren bij velours gordijnen

Dé trendy kleuren voor 2018 hebben we al eerder opgesomd. De warme donkere tint Heart Wood, het koele blauw maar ook groen met geel en goud zijn de kleuren die je dit jaar echt in huis moet hebben. Combineer bijvoorbeeld trends: velours gordijnen in petrolblauw in een interieur met okergeel en goud of petrol met naturelle tinten of zachtgrijs.

Ruim aanbod in soorten gordijnen en kleuren

Het aanbod van velours gordijnen is heel breed; je kunt de stof gebruiken in kamerhoge gordijnen maar ook in vouwgordijnen. En de keuze in kleur is nog veel ruimer. Is de keus zo overweldigend dat je niet kunt kiezen? Laat je dan adviseren door een interieurspecialist. Bij MrWoon helpen we je daar graag bij. Wil jij dat ook? Maak dan hier een afspraak!

Het gratis MrWoon magazine boordevol wooninspiratie

Bestel een exemplaar van ons nieuwste magazine

Gepubliceerd op: 19 maart 2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: