HIER TE KOOP
VRAAG ADVIES

Voile gordijnen, mooi lichtdoorlatend

Voile gordijnen; het woord alleen klinkt al mooi en zacht. En eigenlijk is dat ook precies wat voile gordijnen zijn; mooie gordijnen gemaakt van een lichte, zachte stof. In-betweens, ofwel vitrages, zijn transparante of semi-transparante gordijnen in een effen uitvoering of met een dessin. Maar altijd ideaal om te combineren met andere raamdecoratie, sfeer in de ruimte te brengen en de akoestiek te verbeteren!

Transparant gordijn

Voile is een Frans woord en betekent sluier. In het Nederlands gebruiken we het op verschillende manieren maar bij raamdecoratie bedoelen we er altijd een transparant gordijn mee.

Subtiel licht filteren

Het grote voordeel van transparante gordijnen is natuurlijk dat ze het licht subtiel filteren zonder dat het in de kamer meteen donker wordt. Hinderlijk licht wordt geweerd terwijl je nog steeds prettig naar buiten kunt kijken. Ideaal dus voor vrijwel elke kamer en kantoor!

Brandvertragend en/of vochtbestendig in veel kleuren en prints

Voile gordijnen zijn er in tal van uitvoeringen, natuurlijk kun je kiezen uit een ongekend aantal kleuren en prints. Maar ook zijn ze in brandvertragende varianten en zelfs van materialen die geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Dat laatste is dan vooral handig voor keukens, want om een transparant gordijn nu in de badkamer op te hangen…

Voile gordijnen gecombineerd met andere raamdecoratie

Dat laatste kan overigens wel als je het combineert met andere raamdecoratie. En dat werkt prima met voile gordijnen! Zo kun je bijvoorbeeld plissés, Duette® Shades of jaloezieën in de badkamer hangen en combineren met een vochtbestendig voile gordijn. En is de akoestiek in een andere ruimte niet zo prettig doordat er harde wanden en vloeren zijn? Dan is een combinatie van voile gordijnen met bijvoorbeeld gevoerde gordijnen of houten jaloezieën ook heel mooi.

Transparant voor elke interieurstijl

Kortom, het maakt dus niet uit wat voor interieurstijl je hebt en met welk doel je raamdecoratie zoekt, voile gordijnen passen eigenlijk altijd en combineren met de meeste andere soorten raamdecoratie. En dankzij het brede aanbod is er altijd een voile variant voor jouw interieur.

Advies bij voile gordijnen voor jouw interieur?

Et voilà, de keus is dus aan jou! Kom je er toch niet uit, wil je meer weten over deze gordijnen of kun je wel wat deskundig advies gebruiken? Dan maak je een afspraak bij de interieurspecialist van MrWoon.

Het gratis MrWoon magazine boordevol wooninspiratie

Bestel een exemplaar van ons nieuwste magazine

Advies en service van jouw lokale vakman

Vind jouw vakmanGratis interieuradviesGratis inmeten
Gepubliceerd op: 7 mei 2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: