ben je er al uit?

Onze beoordeling

Overgordijnen

Al vanaf €16,95

Overgordijnen voor elk interieur

Overgordijnen zijn er voor vrijwel elke ruimte. Met hun warme, elegante uitstraling zijn het dan ook de echte sfeermakers in een interieur! En daarbij hebben ze vele extra voordelen; zo houden ze zomers de warmte buiten en ’s winters juist binnen en bieden ze veel privacy in de avond. En voor een goede nachtrust laat je de ze gewoon voeren met een verduisterende stof. Zoek je overgordijnen die passen bij jouw smaak en jouw interieur? Ga dan naar de specialist bij jou in de buurt.

De collectie overgordijnen van MrWoon voldoet aan de volgende kenmerken:
 • 1000 Kleuren
  1000 Kleuren
 • Beeldscherm geschikt
  Beeldscherm geschikt
 • Brandveilig
  Brandveilig
 • Elektrisch bedienbaar
  Elektrisch bedienbaar
 • Geluiddempend
  Geluiddempend
 • Isolerend
  Isolerend
 • Keukens
  Keukens
 • Kindveilig
  Kindveilig
 • Speciale ramen
  Speciale ramen
 • Verduisterend
  Verduisterend
 • Vochtige ruimtes
  Vochtige ruimtes
 • Zonreflectie
  Zonreflectie
Overgordijnen verduisterend privacy

De voordelen van overgordijnen

De dikke, soms zelfs verduisterende stof maakt overgordijnen ideaal om de perfecte privacy in huis te creëren. Maar overgordijnen kennen meer voordelen. Zo werken ze ook geluiddempend waardoor de akoestiek in huis een stuk aangenamer wordt. En door de uitstekende isolerende werking geniet je zomers van een koel huis terwijl het ’s winters binnen juist heerlijk warm blijft.

Overgordijnen verduisterend privacy

Verduisterend

Niet alle overgordijnen zijn van zichzelf verduisterend. Toch is dat geen reden om de stof of het dessin van jouw voorkeur niet te kiezen. Tenslotte wil je wel een gordijn dat je mooi vindt en past in de ruimte. En dat kan ook prima. Want elk overgordijn kan gevoerd worden met een verduisterende stof. Hiervoor hebben we in ons atelier vier verschillende stoffen zodat er altijd een is die net zo verduisterend werkt als gewenst en dik of soepel genoeg is voor de juiste uitstraling.

Overgordijnen op maat maken

Overgordijnen laat je, net als andere gordijnen, natuurlijk op maat maken. Nadat je de stof, de kleur, een eventueel dessin en de uitvoering van de gordijnplooi hebt bepaald, kun je er nog voor kiezen om de gordijnen te laten verduisteren. Vanzelfsprekend is de lokale specialist er voor jou om je bij deze keuze te adviseren en je verschillende voorbeelden te laten zien. Is de keuze uiteindelijk gemaakt, dan worden de overgordijnen op maat gemaakt door een vakman in ons atelier. Zo wordt bijvoorbeeld het voeren nog met de hand gedaan.

Gordijnen combineren lichtgrijs privacy

Combinaties met andere gordijnen

Het fijne van overgordijnen is natuurlijk dat ze mooi combineren met bijna elk ander type gordijn; of je nu lamellen hebt, transparante rolgordijnen, in-betweens of plisségordijnen, met bijpassende of juist contrasterende overgordijnen creëer je een spannend, sfeervol of verrassend effect in jouw interieur. Net wat jij wilt, het kan namelijk allemaal met het ruime assortiment gordijnstoffen. Zoek je naar inspiratie voor zo’n mooie combinatie? Ga dan eens naar de lokale specialist.

Overgordijnen plooi dessin

De juiste stof, plooi en dessin voor jouw interieur

In ons assortiment vind je overgordijnen in elke kleur en elk dessin. De uni-kleuren variëren van glanzend egaal tot grovere weefsels en van modern strak tot in robuust linnen. En de gordijnen met dessin zijn er met zowel geweven prints als gedrukte. Maar behalve de kleur, een dessin en de stof is ook de keuze van de juiste gordijnplooi en de wijze van afwerking bepalend voor de uitstraling van de overgordijnen. Zo past bij een moderne raampartij de strakke Wave-plooi, een enkele retourplooi of rvs-ringen terwijl de dubbele plooi of koperkleurige ringen juist klassieker en frivoler ogen.

Overgordijnen privacy woonkamer

Persoonlijk advies bij overgordijnen

De specialist bij jou in de buurt weet alles van de vele mogelijkheden met overgordijnen en kan je ook veel stalen van kleuren en stoffen laten zien. Met dit persoonlijke advies kun jij dan bepalen welke combinatie de optimale uitvoering zal zijn voor bij jou thuis.

Verkooppunt vinden bij jou in de buurt?

 • In welke ruimte bevinden de ramen zich?

 • Welke stijl past bij jou?

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf.
  • Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op
  • Uw gegevens worden volgens de AVG wetgeving opgeslagen, gaat u hiermee akkoord?