HIER TE KOOP
VRAAG ADVIES

Lichtinval en privacy tegelijk: mijn ervaring met Versus® gordijnen

Als interieurliefhebber was ik altijd op zoek naar de perfecte balans tussen stijl en functionaliteit voor mijn huis. Het juiste gordijn kan de sfeer in een ruimte ontzettend veranderen, en dat was precies wat ik nodig had in mijn woonkamer. Dus, toen ik hoorde over het innovatieve Versus® gordijn van Toppoint, was mijn interesse meteen gewekt.

In-between met verborgen lamellen

Versus® deed me denken aan het duo-rolgordijn, alleen dan verticaal. Kort gezegd is Versus® een in-between gordijnstof met verborgen lamellen erin verwerkt. Ik werd direct aangetrokken tot het concept. Wat innovatief! De gordijnstof zorgt voor de perfecte lichtinval, terwijl de zwevende lamellen tegelijk een verduisterend effect creëren. Je kunt deze namelijk gewoon draaien zoals je gewend bent van lamellen. Het klonk als de ideale oplossing voor mijn woonkamer, waar ik vaak worstel met nieuwsgierige voorbijgangers óf te weinig licht.

Een eigen Versus® in 3 stappen

Na op de site van Vloerenbaas gekeken te hebben, besloot ik een bezoek te brengen aan de showroom in Veldhoven om Versus® in het echt te ervaren. Hoognodig, want je kunt kiezen uit ruim 70 kleuren stof, verschillende rails’ en opties in plooibreedtes. De interieurstylist liet zelfs brandvertragende stoffen zien. Maar wat mij vooral aantrok, is dat het gordijn elegantie uitstraalt en dankzij de golvende gordijnstof bij met meerdere interieurstijlen past. Perfect voor mijn woonkamer, dat vind ik nu nog steeds!

Geen gedoe met meten

Wat ik extra fijn vond, was dat monteurs thuis de exacte maten van mijn ramen kwamen opmeten. Dan weet je tenminste zeker dat het goed gebeurt. En inderdaad, toen de gordijnen eenmaal op maat waren gemaakt, paste ze als gegoten. Wat scheelt dat een hoop gedoe zeg.

Zonnestralen én privacy

Nu, enkele weken later, kan ik met volle overtuiging zeggen dat Versus® aan al mijn verwachtingen heeft voldaan. Niet alleen heeft het mijn ramen een elegante look gegeven, ik voel me ook een stuk prettiger in mijn woonkamer. De zonnestralen die nu naar binnen schijnen maken de hele ruimte een stuk lichter, zonder dat ik in hoef te leveren op privacy. Want zelfs als je de lamellen opendraait, heb je geen inkijk.

Kortom: ben je op zoek naar raamdecoratie die zowel stijlvol als praktisch is, dan is Versus® absoluut de moeite waard om te overwegen. Neem vooral zelf een kijkje bij Vloerenbaas in Veldhoven.

Gepubliceerd op: 14 februari 2024

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: